Ενθυμητής: Μάρλια Τομπάζου

Μάρλια Τομπάζου:: “Marlia project”   

Η Μάρλια είναι κάτι παραπάνω από απλά μία μουσικός. Ταξιδεύει με τη φωνή της και διάφορα όργανα διαρκώς, προσφέροντας εργαστήρια φωνητικής ενδυνάμωσης, ηχητικά ταξίδια ενσυνειδητότητας και συναυλίες υψηλής δόνησης στο κοινό της, άλλοτε μόνο με φυσικά όργανα (κιθάρα, handpan, κρυσταλλικά κύμβαλα, kotamo, κρουστά, αυλούς, κι άλλοτε με τη βοήθεια λουπαδόρου, samples, επεξεργαστή φωνής και εφέ πεταλιών). Το 2012, μετά την κυκλοφορία από τη Sony BMG του πρώτου άλμπουμ με το συγκρότημα Biotech «Alive we die», η Marlia ηχογραφεί 7 ντέμο τραγούδια στο Northside studio στην Αθήνα και δίνει σχήμα στο Marlia project, μία συνεχώς μεταβαλλόμενη μπάντα, της οποίας τα μέλη αλλάζουν για κάθε project και προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, στυλ μουσικής και μορφές Τέχνης. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012 στο BIOS. exploring urban culture, παρουσιάζοντας το πολυεπίπεδο event «Realisation of thyself» με 9 καλλιτέχνες, μουσική, video art και ζωγραφική επί σκηνής. Ακολουθούν ταξίδια στην Ινδία, βασική εκπαίδευση δασκάλων Hatha, Ashtanga και Vinyasa Yoga (RYS 200 Yoga ALLIANCE), μαθητεία με διάφορους δασκάλους στο παραδοσιακό Ινδικό τραγούδι (ragas), μαθητεία των οργάνων sarangi, harmonium και swarmandal, εκπαίδευση στην Καρνατική μουσική, διάφορες εσωτερικές διδασκαλίες/πρακτικές, καθώς και θεραπευτικές και διαλογιστικές μεθόδους. Στο Rishikesh, ηχογραφεί υπό την καθοδήγηση του Swami Abhishek Chaitanya τρία μάντρα και στο Varanasi ξεκινά τις πρώτες συναυλίες με πληθώρα εκλεκτών μουσικών καλεσμένων της. 

Με μεγάλο θαυμασμό για το έργο του Bobby McFerrin και τον τραγουδόκυκλο σαν έννοια, μαθητεύει με τον Guillermo Rosenthuler και τον Albert Herra, εκπαιδεύεται στους πρώτους βαθμούς του Usui Reiki, συνεχίζει την πνευματική της εξέλιξη με Yang Taijiquan στο Tai Chi Athens και ανά τον κόσμο, παρακολουθεί σεμινάρια διαλογισμού osho no mind, vipassana, kundalini meditation, βοτανοθεραπείας και ανθοϊαμάτων, μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί βότανα στην καθημερινή της ζωή, πώς να εξασκεί Δημιουργικό Οραματισμό, και συνεχίζει το ταξίδι αναζήτησής της για αυτοθεραπεία, αυτοβελτίωση και πνευματική ανέλιξη με την Κυκλική Συνειδητή Αναπνοή, το Στροβίλισμα των Δερβίσηδων, το Συνειδητό Ονείρεμα και αποκαλυπτικές σαμάνικες τεχνικές επίγνωσης και αυτοεξέλιξης.

Μετά την κυκλοφορία του ανεξάρτητου ντεμπούτου άλμπουμ της «Ode to Self» το 2017, μεταφέρει την τέχνη της στις τέσσερις άκρες του πλανήτη, δίνοντας σπειροειδή μορφή στη μουσική -και πάνω απ’όλα ανθρώπινη- περιοδεία που συνεχίζει και συνεχίζει. Το 2019 κυκλοφορεί το ανεξάρτητο άλμπουμ «Παλίσανδρος», που ηχογραφείται και μιξάρεται εξ’ολοκλήρου από την ίδια κατά τη διάρκεια 4μηνούς σόλο περιοδείας σε 7 χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας μέχρι και τη Νέα Ζηλανδία. Με διαρκώς αυξανόμενη παρουσία, αποτελεί μία δυναμική φωνή στον χώρο της Θεραπευτικής/Τελετουργικής μουσικής σκηνής και την παγκόσμια κοινότητα ανθρώπων που αφιερώνονται στην αρμονική συνύπαρξη με τη Γαία και τη Φύση.

Τον Ιανουάριο του 2020, ανοίγει το Home Academy https://onlinehomeacademy.eu/, μία διαδικτυακή Ακαδημία Μουσικής και Ενσυνειδητότητας, όπου εκτός από ιδιωτικές και κατ’οίκον συνεδρίες, πλέον οι μαθητές της ανά τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθούν ηλεκτρονικά βίντεο με μαθήματα μουσικής, γιόγκα, διαλογισμού και άλλων θεμάτων, με σκοπό τη διαμόρφωση μίας παγκόσμιας κοινότητας και ενός χώρου συζητήσεων, με συγχρονισμένους διαλογισμούς και ποικίλες διδασκαλίες μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτών.

Συλλέγω διαχρονικά τραγούδια, μελωδίες και όργανα από διαφορετικές παραδόσεις του πλανήτη μας, όπως τις αυτόχθονες φυλές των Μαόρι στη Νέα Ζηλανδία έως τις ακτές της ανατολικής Μεσογείου, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της πατρίδας μου της Κύπρου, δημιουργώντας ένα συνεχές ανάμεσα στις παλιές προγονικές ιστορίες που εξακολουθούν να μεταφέρουν σημαντικά μηνύματα για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του. Τραγουδώ σε πολλές διαφορετικές γλώσσες που βγάζουν νόημα σε διάφορους ανθρώπους και σε μία που βγάζει νόημα σε Όλους. Μέσα από τη μουσική, παραδίδομαι στο ρεύμα. Εξερευνώ τη δημιουργική ενέργεια της ζωής, συνδεόμενη με την αναπνοή και έχοντας επίγνωση στη φυσική ροή που με βοηθά να αυτοθεραπεύομαι και να μεταλλάσσομαι συνεχώς. Ζω την κάθε ημέρα ως αιώνια μελετήτρια, ενδυναμώνοντας κάθε άνθρωπο να αναζητήσει και να βρει τη ΜΙΑ αληθινή φωνή του/της για την ευτυχία όλων των πλασμάτων. Με συνεχή περιέργεια για τα ηχητικά κύματα, το ανθρώπινο σώμα, την αναπνοή, τα φαρμακευτικά φυτά, την τέχνη, τη θετικότητα, τη ροή και την ομορφιά, αφοσιώνομαι στην πνευματική ενοποίηση με ανθρώπους που είναι εξίσου ενθουσιώδεις να εξερευνούν αυτή την υψηλή συχνότητα με τα πόδια καλά ριζωμένα στη γη. Θα με βρεις είτε συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο να συντονίζω διάφορες δράσεις, είτε συνδεδεμένη στο Ανώτερο Δίκτυο με κλειστά τα δύο μάτια, ανοιχτό το ένα, και χαμογελώντας.

Μάρλια

https://marliaproject.com/

https://www.facebook.com/marliaproject/

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου