Ενθυμητής: Χαρούλα Αλεξίου

Η Χαρούλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Από πολύ μικρή αρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό, καθώς σχεδόν από ένστικτο ήξερε ότι με το σώμα θα ασχολείται. Στα 18 πέρασε στο Τμήμα Αθλησης και Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2005. Ακολουθώντας διάφορα μονοπάτια άθλησης και με μια διάθεση εξερεύνησης πιο εναλλακτικών και φιλικών μορφών άθλησης συναντήθηκε για πρώτη φορά με την γιογκα το 2006 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Το 2009 πήρε την πρώτη πιστοποίηση διδασκαλίας (200 ωρών) από τη σχολή «Λωτός». Συνεχίζοντας το ταξίδι στα μαγικά δρομάκια της γιόγκα γνώρισε την Iyengar Yoga από τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Γιαννετάκη το 2010. Ήταν η συνάντηση που καθόρισε τον τρόπο προσέγγισης της στη ζωή και στη διδασκαλία της yoga. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μαθήτευσε με την Penny Chaplin και μετά από 2,5 χρόνια σκληρής πρακτικής και μελέτης πιστοποιήθηκε ως δασκάλα Iyengar Yoga στο Introductory Course. Από το 2018 φοιτά στο Junior Intermediate Course 1 δίπλα στην Penny Chaplin. Με τη γιόγκα έχει βρει έναν τρόπο να ησυχάζει, να γαληνεύει, να ημερώνει το σώμα και την ψυχή, ενώ δεν έχει σταματήσει να ακολουθεί διαφόρους δασκάλους, να πειραματίζεται με διαφορετικές προσεγγίσεις και να βουτάει όλο και πιο βαθιά στον απέραντο ωκεανό της γνώσης και της πρακτικής της yoga. Αγαπημένοι της δάσκαλοι οι Angela Farmer και Victor ….

Από τον Σεπτέμβρη του 2012 διδάσκει στο Ahimsa Yoga House, ένας χώρος που φέρει την προσωπική της σφραγίδα, καθώς έχει αφιερωθεί στην προσπάθεια για μια πολύπλευρη προσέγγιση στη yoga στον φιλόξενο αυτόν χώρο.

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου