ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΟΗ

ΔΙΑΚΟΗ

Ένα διευρυμένο πεδίο αντίληψης της αίσθησης της ακοής.

Σε πολλές αρχαίες φυλές οι άνθρωποι που είχαν αναπτυγμένη τη διακοή, τιμούνταν με διάφορους τρόπους ως σοφοί ή θεραπευτές.

Οι αρχαίοι ημών Έλληνες πρόγονοι, είχαν την ακοή επίσης «ψηλά» και μάλιστα σε κάποια από τα ιερά τους, όπως το νεκρομαντείο της Δωδώνης στη Ήπειρο, οι χρησμοί τους δίνονταν μέσα από ότι άκουγαν στη φύση γύρω τους. Αφού δίνονταν κάποια ερώτηση προς το μαντείο, κάθε παραμικρός ήχος ήταν για τους ιερείς σημαντικός και καθοδηγούσε τους χρησμούς τους.

Αντιθέτως σε άλλες περιόδους, όπως αυτή του μεσαίωνα, άνθρωποι και ιδιαίτερα γυναίκες με αναπτυγμένες ικανότητες, όπως η Ιωάννα της Λωρραίνης, κατηγορήθηκαν για το χάρισμά τους.

Στο σήμερα το «να ακούω φωνές» ανήκει στις ψυχικές ασθένειες και αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή χωρίς περαιτέρω διερεύνηση πολλές φορές από τους ειδικούς ψυχιάτρους.  

Μπορούμε να πούμε πως γενικά κάθε άνθρωπος με διευρυμένο πεδίο αντίληψης, άρα και «ασυνήθιστα» ενεργοποιημένες τις 5 αισθήσεις, τις περισσότερες φορές δυσκολεύεται να διαχειριστεί την καθημερινότητά του. Είναι ένας από τους λόγους που το συγκεκριμένο εκαπιδευτικό δημιουργείται.

Α) Αν είσαι ένας από τους ανθρώπους με αναπτυγμένη ήδη την διακοή, μια καθημερινή πρακτική (εσωτερική εργασία), κρίνεται σημαντική για τη ζωή σου.

Υπάρχουν άπειροι τρόπο να διαλογιστείς έστω και για 10 λεπτά ξεκινώντας την ημέρα σου και αν χρειαστεί κάποιες φορές και άλλα 10 λεπτα στη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Το σημαντικό είναι να βρεις τον δικό σου τρόπο να συγκεντρώνεις την ενέργειά σου σε σένα, έτσι ώστε να συνηθίσει να μην είναι διάχυτη, κι έτσι να μπορεί σιγά σιγά το «κανάλι» σου να ανοίγει και να κλείνει όποτε το θέλεις εσύ.

Διαχειρίζομαι με σοφία τις διαισθητικές μου ικανότητες, όταν με εκπαιδεύω σιγά σιγά να ανοίγω και να κλείνω στα ερεθίσματα όποτε εγώ το επιθυμώ.

 Ένα σταθερά ανοιχτό κανάλι είναι ένα ενεργειακό πεδίο συνεχώς και ασυναίσθητα μεταβαλλόμενο,  που συχνά καταλήγει στο να κάνει σπατάλη της ζωτικής ενέργειας (Qi). Έτσι, εσύ που ήρθες ή κάποια στιγμή έγινες πιο «διαισθητικός» και δεν έχεις ως τώρα συνηθίσει να συγκεντρώνεσαι σε σένα μες στην ημέρα, πιθανόν εξαντλείσαι πιο γρήγορα από άλλους ανθρώπους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΗ ΔΙΑΚΟΗ: Βρες έναν ήσυχο χώρο (ακόμη κι αν είναι στο αμάξι σου) και κλείσε τα μάτια. Έτσι απευθείας κλείνεις τον εαυτό σου ευκολότερα από τα οπτικά τουλάχιστον ερεθίσματα. Και τώρα δοκίμασε να στρέψεις την ακοή σου προς τα μέσα. Σαν να αυτιά σου να ανοίγουν προς τα μέσα αντί για έξω. Τώρα δοκίμασε να ακούσεις την ανανοή σου, σιγά σιγά τον χτύπο της καρδιάς σου και γιατί όχι κάθε ήχο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα εσωτερικά σου όργανα. Στη συνέχεια, άνοιξε ξανά τα αυτιά σου προς τα έξω συγκεντρωμένος ακόμη σε σένα, και αφουγκράσου τους ήχους που υπάρχουν στο κοντινό σου περιβάλλον αυτή τη στιγμή. Έπειτα διεύρυνε συνειδητά το πεδίο σου εστιάζοντας σους πιο μακρινούς ήχους.   Στη συνέχεια, επέστρεψε σε σένα, ξανά άκου εσένα, χαμογέλασε και άνοιξε τα μάτια. Συνέχισε τίς υπόλοιπες δραστηριότητες της ημέρας σου και επανέλαβε όσες φορές χρειαστεί.

Οι πρώτες 7 ημέρες είναι οι σημαντικές, Είναι απαραίτητο η πρακτική να εφαρμοστεί για 7 συνεχείς ημέρες τουλάχιστον για μία φορά μες στην ημέρα. Τότε ήδη το «κανάλι» σου ξεκινά να παίρνει την πληροφορία πως θα ανοίγει και θα κλείνει όποτε εσύ το επιλέξεις. Αν συνεχίσεις αυτήν την απλή πρακτική άσκηση για 3 συνεχόμενους μήνες, δε θα χρειαστεί να σε απασχολήσει αρνητικά ξανά η διακοή σου. Τώρα θα μπορείς να συνεχίσεις να κατευθύνεις εσύ τις διαισθητικές σου ικανότητες προς όφελός σου. Τώρα ξεκινάς να γίνεσαι εσύ ο δημιουργός της ζωής σου, καθώς έχεις την εσωτερική σου καθοδήγηση να «ηχεί» δυνατά μέσα σου σε κάθε σου βήμα.

 

Β) Αν σε ενδιαφέρει να διευρύνεις την ακοή σου και να είσαι σε θέση να αντιλαμβάνεσαι και άλλους από τους κοινούς σε κάθε άνθρωπο ήχους, μπορείς και πάλι να το κάνεις με λίγη εσωτερική εργασία.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΙΗΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΚΟΗ Ή ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ:

Συγκεντρώσου με τον τρόπο σου και αφιέρωσε λίγο χρόνο αφουγραζόμενος ό, τι υπάρχει εδώ για σένα. Εστίασε στην αίσθηση της ακοής και επέτρεψε σε κάθε ήχο να περνάει από μέσα σου (να σε διαπερνά). Στην αρχή μπορεί να μοιάζει με συνεχές βουητό και σιγά σιγά θα αρχίσουν να διαχωρίζονται οι ήχοι. Στο σημείο αυτό εστίασε σε έναν ήχο τη φορά, ακόμη κι αν αφήνεις δευτερόλεπτα χρόνου στον κάθε έναν. Άφηνε όμως κάθε ήχο (ακόμη κι αν αρχικά φαινομενικά είναι δυσάρεστος) να σε διαπερνά, χωρίς να επιλέγεις. Αν νιώθεις άνετα, σε αυτό το σημείο, επέτρεψε στο σώμα σου να βιώσει και κάτι ακόμη. Άκου από ολόκληρο το σώμα σου και όχι μόνο από τα αυτιά σου! Δέξου κάθε ήχο σαν ευλογία μέσα σου με επίγνωση πως είσαι σε πολύ σημαντική άσκηση ενεργοποίησης της δεκτικότητας γενικά. Υπενθυμίζω δε χρειάζεται να κρατάς κάθε ήχο μέσα σου. Μα μόνο να του επιτρέπεις να περνά και από μέσα σου.

Ακόμη περισσότερα tips θα βρεις στο βίντεο που αφορά τη διακοή.

 


Σου εύχομαι να απολάυσεις τις νέες πρακτικές σου όπως και κάθε στιγμή της ζωής σου, όπως και να εμπιστευτείς τα γενετήσεια διαισθητικά σου χαρίσματα.

Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ.

Είμαι εδώ για οτιδήποτε τυχόν θελήσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Με αγάπη

Ειρήνη Τσιρίδου

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου