Κων/πολη / Καππαδοκία – Αναλυτικό πρόγραμμα Πρωτοχρονιάς




ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ”

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΑΣ 7ΗΜΕΡΟ.

 

7 HMEΡΕΣ – 6 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣEIΣ
(3 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – 3 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ)

ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

28/12/24

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα γίνει η πρώτη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ όλης της ομάδας. Διάφορα παιχνίδια αυτογνωσίας κι έναν διαλογισμό για συνειδητή σύνδεση με τον τόπο τα θεωρούμε κλειδιά για μαγική εκκίνηση κάθε εκδρομής μας. Μετά από σύντομη ξεκούραση φύγαμε για Πριβέ Κρουαζιέρα στο Βόσπορο (προαιρετικό).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και βόλτα στον πεζόδρομο του Πέραν –την κάποτε ελληνική συνοικία της Πόλης. Εκεί θα φάμε – πιούμε ότι ο καθένας θέλει με πολύ καλές τιμές στα τοπικά εστιατόρια.

29/12/24
08:00 – 09:00
Ενεργειακές ασκήσεις – Τραγούδι – Χορός – Διαλογισμός στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενεί, πρωινό και

10:00 αναχώρηση για την ιστορική χερσόνησο – επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΕΡΝΑ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ δηλαδή ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ. Βόλτα στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ, ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ το 1ο οθωμανικό παλάτι της αυτοκρατορίας. Ελεύθερος χρόνος στην πολύχρωμη μεγάλη αγορά με μπαχαρικά και διάφορα.

Επίσκεψη στον χορό των Δερβίσηδων (προαιρετικό) και ελεύθερος χρόνος για βόλτα, φαγητό, αλλά και απολαυστικό πολίτικο χαμάμ (Cemberlitas Hamami του 17ου αιώνα).

30/12/24

08:00 – 09:00 Ενεργειακές ασκήσεις – Τραγούδι – Χορός – Διαλογισμός στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενεί, πρωινό και

10:00 ξεκινάμε για επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΤΟΛΜΑΜΠΑΧΤΣΕ. Στη συνέχεια στο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ με περιήγηση στο ΦΑΝΑΡΙ και τη ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ. Θα καταλήξουμε στο μεγάλο παζάρι – Καπαλί Τσαρσί. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό.

 

ΣΤΑ ΒΑΘΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Η 31/12 και τελευταία αυτού του χρόνου ημέρα, θα μας βρει να ξεκινάμε για το αεροδρόμιο Σαμπιχά Gokcen

11:55 Αναχώρηση με προορισμό την ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – γενέτειρα του Αγ. Βασιλείου.

1η διαδρομή μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο με στόχο το ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ. Θα περιηγηθούμε στον γραφικό χώρο Pasabagi – αμπελώνες που έχει τις ανεπανάληπτες ΝΕΡΑΪΔΟΚΑΜΙΝΑΔΕΣ.

Στη συνέχεια θα διανύσουμε την κοιλάδα DERBENT όπου στην στάση για φωτογραφία που θα κάνουμε, θα δούμε τι δημιούργησε (και ακόμη δημιουργεί) το Πυρ, το Νερό και ο Αέρας εκατομμύρια χρόνια πριν.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προετοιμασία για το ιδιαίτερο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΟΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ στο ξεχωριστό σπήλαιο-ξενοδοχείο μας (Cave Hotel). Έχουμε έναν μαγικό τρόπο να βιώνουμε τις αλλαγές των χρόνων με αλλαγή στη συνειδητότητα και τις καρδιές μας τα τελευταία χρόνια, μέσα σε πρωτοχρονιάτικες Αγαποκοινότητες.

01/01/25

Καλή χρονιά και καλό μήνα από το ιστορικό Προκόπι που θα βρισκόμαστε.

08:00 – 09:00 Ενεργειακές ασκήσεις – Τραγούδι – Χορός – Διαλογισμός στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενεί, πρωινό και

10:00 ξεκινάμε για την ΣΙΝΑΣΟ – τουρκιστί Κοτζά Μυσταφά Πασά – την πιο ελληνική και 0ρθόδοξη περιοχή της εκδρομής μας. Επίσκεψη στον ναό Αγ. Κων/νου & Ελένης, σε ένα παλιό Eλληνικό αρχοντικό της περιοχής που ονομάζεται GREEK HOUSE. Θα βιώσουμε τις ωραίες ανθρώπινες σχέσεις της περιοχής στα εναπομείναντα ανάκτορα της αρχαίας Σινασού με λεπτομερή περιήγηση στα σοκάκια της πόλης.

Έπειτα, κατευθυνόμαστρε προς την έξοδο του Προκοπίου όπου θα κάνουμε στάση στις 3 όμορφες ΝΕΡΑΪΔΟΚΑΜΙΝΑΔΕΣ και θα απολάυσουμε την γεωμορφολογία του ηφαιστειογενή αυτού τόπου.

Στάση στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ Bir Pigeon Valley, την ακρόπολη της Καππαδοκίας Uchisar.

Στάση στο θεωρείο της κοιλάδας Κωράμματος – Goreme Valley με λίαν ελκυστική θέα και επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο με τις υπόσκαφες εκκλησίες και τα πετρο-μονάστηρα – κατά κάποιον τρόπο το πρώιμο Άγιον Όρος.

Αναχώρηση για την ΑΒΑΝΙΣΣΟ –Avanos που είναι χτισμένη στον Αλί ποταμό Κιζίλ Ιρμάκ – ο μεγαλύτερος ποταμός της χώρας. Η επίσκεψη σε γραφικό χωριό θα δώσει χρώμα στην εκδρομή μας.

Επιστρέφοντας θα επισκευτούμε την ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.

02/01/25

5:00 Πτήση με Αερόστατο (προαιρετικό)

08:00 – 09:00 Ενεργειακές ασκήσεις – Τραγούδι – Χορός – Διαλογισμός στο ξενοδοχείου που θα μας φιλοξενεί, πρωινό και

10:00 ξεκινάμε για τις υπόγειες πόλεις. Καθ’οδόν θα περάσουμε από το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Καππαδοκίας ονομαζόμενο ΝΕΒΣΕΧΙΡ ΝΕΑΠΟΛΗΣ που δομήθηκε από τον βεζίρη Νταμάτ Ιμπραχίμ πασά – πολιούχος της πόλης.

Προσπερνάμε την κωμόπολη Gure με τα εγκαταλελειμένα σπίτια της με προορισμό το ΚΑΪΜΑΚΛΙ ή αλλιώς Ανακού.

Θα επισκευτούμε την υπόγεια πόλη που χρησιμοποίησαν οι Χριστιανοί για να αποφύγουν την οργή του Διοκλητιανού κατά τους διωγμούς των Ρωμαίων.

Εν συνεχεία, πάμε στην πόλη ΓΚΕΛΒΕΡΙ δηλαδή στην Καρβάλη Nuv Guzel yurt και την εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου. Οδοιπορικό και περιήγηση μες στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

03/01/25
Αναχώρηση πρωί πρωί για το αεροδρόμιο της Καισάρειας για τις πτήσεις μας για Κωνσταντινούπολη και επιστροφή στην Αθήνα με γεμάτη την καρδιά μας από αγάπη, κατανόηση, συγχώρεση.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Συν-δημιουργούν και συντονίζουν: 


Αργύρης Μουτσιόπουλος, Ειρήνη Τσιρίδου

&

η Αγαποκοινότητα

Lovecommunity.gr

E-mail: info@lovecommunity.gr

Tel: 697 40 10 930

YouTube Αγαποκοινότητα

Facebook

Instagram

YouTube Ένα Μήνυμα για Σένα από το Σύμπαν

 

 

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα Κοιν.Σ.Επ.

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου