Διαίσθηση – Δεκτικότητα

«Ο διαισθητικός νους είναι ένα ιερό δώρο και ο λογικός νους ένας πιστός υπηρέτης. Δημιουργήσαμε μία κοινωνία που τιμά τον υπηρέτη και έχει ξεχάσει το δώρο»

Albert Einstein

Η ίδια κοινωνία που διαμορφώνονταν μέχρι σήμερα λαμβάνοντας υπ’ όψη μόνο την αρσενική ανθρώπινη φύση. Αυτήν της λογικής και απέρριπτε κάθε έκφραση συναισθήματος ως αδυναμία.

Και όμως μόνο μέσα από τη σύνδεση καρδιάς και μυαλού έχεις πρόσβαση σε όλες τις απαντήσεις.

Αν γίνει αυτή η σύνδεση μέσα σου, αυτομάτως συντονίζεσαι με το Όλον. Τότε τα μηνύματα είναι περισσότερα. Για την ακρίβεια ήταν και πριν εδώ, απλώς δε γίνονταν αντιληπτά από εσένα. Ως μήνυμα εδώ θεωρούμε κάθε πληροφορία που έρχεται έξω από εσένα. Ορατό και αόρατο από όλο τον κόσμο γύρω σου. Είναι ο λόγος που, αφυπνίζοντας τη διαίσθητική σου ικανότητα, ενεργοποιείς νέα τμήματα του εγκεφάλου σου και μάλιστα κυρίως του δεξιού ημισφαιρίου. Ενεργοποιείς βασικά την δεκτικότητά σου και ισχυροποιείς τον μαγνήτη σου (θηλυκή σου πλευρά).

Μέσω της διαίσθησης έχεις πρόσβαση σε όλες τις διαστάσεις αυτού του κόσμου. Έτσι δέχεσαι μηνύματα από παντού. Κάθε φορά που έχεις μια νέα ιδέα ή  απλώς μια νέα σκέψη, μόλις έχεις λάβει ένα νέο μήνυμα.

Αντιθέτως κάθε σκέψη που είναι παράγωγο άλλης προηγούμενης σκέψης είναι η λογική. Ο ειρμός των σκέψεων λοιπόν είναι η ικανότητά σου να αναλύεις και να φτάνεις σε λογικά συμπεράσματα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής ο εγκέφαλός σου παράγει συνέχεια τη μία σκέψη μετά την άλλη και ίσως μαζί με την άλλη.

 Ένα νέο καθαρό και διαυγές διαισθητικό μήνυμα (έμπνευση), λαμβάνεις μόνο όταν αυτό βρει χώρο ανάμεσα από τις ήδη υπάρχουσες σκέψεις μέσα στον εγκέφαλό σου να γίνει αντιληπτό.

Η καθημερινή εκπαίδευση/άσκηση στη μη δράση του νου (με διάφορες μεθόδους διαλογισμού αλλά και μια απλή παύση εργασιών) λοιπόν, είναι πολύ σημαντική καθώς διευκολύνει όλες τις καθημερινές σου δραστηριότητες. Η παραγωγικότητά σου αυξάνεται καθώς η αίσθηση του χρόνου είναι διαφορετική.

Μια απλή άσκηση:

Όποτε το έχεις ανάγκη (ακόμη καλύτερα καθημερινά), συγκεντρώσου για λίγα λεπτά σε σένα και ζήτα από το Σύμπαν γύρω σου να σου πει. Φαντάσου για λίγο πως αφήνεις αυτόν τον πολύ μικρό χώρο ανάμεσα από τις σκέψεις σου “κενό”, έτσι ώστε να βρει χώρο η νέα πληροφορία να περάσει. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με κάθε τι που χρειάζεσαι, συμπεριλαμβανομένων των υλικών αγαθών.

Να θυμάσαι πως για να είσαι σε ισορροπία, αυτά που “κατακτάς” χρειάζεται να διοχετεύονται προς τα έξω ξανά. Τίποτε δεν είναι δικό σου. Όλα είναι όλων.

Έτσι σιγά σιγά γίνεσαι ένας καθαρός δέκτης  (μαγνήτης/θηλυκή όψη) αλλά και καθαρός πομπός (αρσενική όψη) δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο χώρο για άλλα νέα να έρθουν, να περάσουν από σένα και να μεταδοθούν παντού γύρω σου ξανά και ξανά.

Όλα είναι ήδη εδώ. Μπορείς τώρα να τα δεχτείς γιατί τα αξίζεις.

 

*Ειρήνη Τσιρίδου*

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου