Ενθυμητής: Αθηνά Παπάζογλου

Η Αθηνά Παπάζογλου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Kundalini Yoga το 2008 και,     
έχοντας βιώσει τα μεταμορφωτικά αποτελέσματα που έχει στον ανθρώπινο ψυχισμό, θέλησε να εκπαιδευτεί στη διδασκαλία της.

Το 2012 έλαβε την πιστοποίηση 1ου επιπέδου και ξεκίνησε να διδάσκει με γνώμονα τη βαθύτερη σύνδεση του ανθρώπου με τον εαυτό του, ώστε να μπορεί να ζει μία ανάλαφρη και λειτουργική καθημερινότητα, με σωματική και πνευματική υγεία.

Το 2015 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση 2ου επιπέδου διδασκαλίας (300 ωρών) με πιστοποίηση από το Kundalini Research Institute, εμβαθύνοντας σε τομείς που αφορούν ειδικότερες πτυχές της ανθρώπινης ζωής όπως οι αυθεντικές σχέσεις και η συνειδητή επικοινωνία, η λειτουργία και η επίδραση του διαλογισμού στον νου. Έχει επίσης ολοκληρώσει εκπαίδευση 50 ωρών στην Kundalini Yoga για τραύματα και εθισμούς.

Είναι συνιδρύτρια του Ινστιτούτου Θεραπευτικής Γιόγκα με στόχο τη διάδοση και αξιοποίηση της γιογκικής επιστήμης στον ιατρικό-θεραπευτικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με το νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε εθελοντική βάση όπου υλοποιεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μέσα από την επιθυμία να συμβάλει στην περαιτέρω διάδοση της Kundalini Yoga, εδώ και ενάμιση χρόνο συνεργάζεται με το Guru Ram Das Ashram μαθητεύοντας στις εκπαιδεύσεις δασκάλων που διοργανώνει, ενώ το καλοκαίρι του 2021 είχε την τιμή να διδάξει Άσανες και την επίδρασή τους στην ανθρώπινη βιολογία.

Από την επιστήμη της Kundalini Yoga ξεχωρίζει με ιδιαίτερη αγάπη την τεχνολογία του ήχου, για τις άμεσες και ριζικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει στην ανθρώπινη οντότητα συνολικά.

Παράλληλα με το μονοπάτι της Kundalini Yoga, τα τελευταία χρόνια εμβαθύνει στον σαμανικό Θεραπευτικό Τροχό, ένα σύστημα που δουλεύει με το τραύμα και το αποτύπωμά του στο ενεργειακό σώμα, και κάνει ατομικές θεραπείες.

Αγαπά βαθιά την ιερότητα που υπάρχει στη φύση, λατρεύει την αναρρίχηση και τη σύνδεση με τα βουνά, και της αρέσει να μαγειρεύει πολύχρωμες θρεπτικές τροφές. Αγαπά επίσης να περνά χρόνο με την οικογένειά της που αποτελείται από αγαπημένους ανθρώπους και ζώα.

Το όραμά της, το οποίο καθορίζει και τη διδασκαλία της, είναι μία κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι ζουν καλά, αξιοποιούν όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους και νιώθουν πλήρεις και δημιουργικοί.

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου