Ενθυμητής: Ελίζα Αρφαρά

Τα τελευταία οκτώ χρόνια διδάσκω Hatha Yoga. Το ταξίδι της προσωπικής αναζήτησης και ανάπτυξης άρχισε όταν μετά από τις σπουδές στην ψυχολογία του marketing, παρακολούθησα επί σειρά ετών, σεμινάρια ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής ψυχολογίας. Στην συνέχεια ξεκίνησα την εξάσκηση στην πρακτική τnς Yoga και του διαλογισμού. Το 2013 έλαβα το πρώτο  αναγνωρισμένο πτυχίο δασκάλου Hatha Yoga από την Yoga Alliance UK, London“.

Εκτός από τη συστηματική πρακτική, συνεχίζω τη μελέτη και την εκπαίδευση. Παρακολούθησα εκπαιδευτικά σεμινάρια και σχολές διακεκριμένων δασκάλων στη πρακτική εξάσκηση, την αναπνοή, τον διαλογισμό, την φιλοσοφία και την εκπαίδευση δασκάλων Yoga, στην Ελλάδα, το Λονδίνο και την Ινδία, όπως:

­­

“Introduction at vipasana meditation cource”, από τον δάσκαλο Sharat India.

“Αυτοπαρατήρηση & προσευχή” αναπνοή (pranayama), συγκέντρωση (dharana) και διαλογισμό (dhiana).

Hatha & Ashtanga Yoga από τον δάσκαλο Vijay Universal Yoga Center στο Mac leod ganj, India.

Jivamukti & Vinyasa Yoga στην σχολή Sangye YogaJivamukti Affiliate London.

Η διδασκαλία μου και η πρακτική μου είναι επηρεασμένη από ποικίλα συστήματα τns Yoga (Shivananda, Agama, Jivamukti, Iyengar Yoga).

Τα τελευταία χρόνια εξασκούμαι, σε εβδομαδιαία βάση, στην Hatha και την Αstanga Yoga, με δασκάλους ιδρυτικά μέλη του “Συλλόγου Yoga Ελλάδας. Παίρνω επίσης μέρος στην εκπαίδευση δασκάλων των ετησίων προγραμ­μάτων που οργανώνονται από τους δασκάλους μου. Διδάσκω Yoga στον “Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού”, καθώς και σε ιδιωτικά γκρουπ, όπως επίσης και σε ιδιαίτερα μαθήματα για όλες τις ηλικίες.

Είμαι Full International Member κατόπιν γραπτών εξετάσεων και πρακτικής επίδειξης, του IYTA

(International Υoga Τteachers Αssociation) yoga teacher training.

Eχω επίσης ειδίκευση :”Yoga για παιδιά” & Yoga για ηλικιωμένους” (ήπια άσκηση, αναπνοή και ευεξία).

Είμαι κάτοχος Master Reiki (σύστημα: usui reiki).και το εξασκώ παράλληλα και συνδυαστικά όπου χρειαστεί.

Υπήρξα αθλήτρια βόλεϊ, στον ΖΑΟΝ Κηφισιάς ενώ για πολλά χρόνια εργαζόμουν στο marketing,στην οργάνωση εκθέσεων ,& σε διαφημιστικές εταιρίες τns φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Γλώσσες: Ιταλικά και Αγγλικά.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία της Yoga, η διδασκαλία είναι κάτι παραπάνω από απλή άσκηση. Είναι μια συνεχής πορεία προς την αναζήτηση και την προσωπική ανάπτυξη. Στα μαθήματα δίνουμε έμφαση στην ευθυγράμμιση, την παραμονή στην άσκηση, την επίγνωση στα σημεία και τον συνδυασμό τους με την αναπνοή. Ως αποτέλεσμα έχουμε την αποφυγή των τραυματισμών και την πλήρη και εμφανή πρόοδο (ενδυνάμωση και ισορροπία στο σωματικό, ψυχικό, και πνευματικό επίπεδο) των εξασκούμενων στην Yoga, ανεξαρτήτως επιπέδου και ηλικίας.

Και πάντα με πολλή αγάπη για τους μαθητές.

 

Τρεμπεσίνας 15 Ψυχικό 15452

Τηλ: 6944795295
Ε-mail:
zimmon1@yahoo.gr .
Fb: Eliza Arfara

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου