Ενθυμητής: Ευαγγελία Σερέτη

Γεια σας! Είμαι η Ευγαγγελία.

Φέρνω ευχάριστα νέα, κινήσεις και πράξεις, με ανάσα και φως!

Αποφεύγω να λέω έγινα “κάτι”, γιατί δεν θα τιμούσα όλη την αλήθεια. Θα ήταν μία ταυτότητα,- απλή επιγραφή ενός δρόμου που συνεχίζεται.

Είμαι εδώ λοιπόν, ως ενεργειακή θεραπεύτρια, Coach ευεξίας και ευζωίας, Mindfulness & Compassion practitioner, δημιουργός, συνθέτης και εμψυχωτής της 7χορδης σπείρας,  εξουσιοδοτημένη συντονίστρια του Chakradance.

Ιδιότητες για μια ζωή με ευχάριστη εξέλιξη, για όσους θέλουν τη δύναμη της ψυχής τους να πάνε μπροστά!

 

Άρχισα από την οδοντιατρική, με τη θέληση να μετακινηθώ από τον αγώνα της επιβίωσης προς το “ευ-ζην”. Και νόμιζα πως το πέτυχα, μα όχι στην ουσία, γιατί εργαζόμουνα χωρίς ανάσα, “βαθιά νυχτωμένη”, δίχως να Ζω.

Αφού πόνεσα πολύ σωματικά, και περισσότερο συναισθηματικά, ανακάλυψα πως το “ευ” θέλει άλλη Τέχνη. Την Τέχνη της σύνδεσης με το Φως της ψυχής, που δείχνει ποιος είναι ο δρόμος μας και η δύναμή μας. Που δείχνει τον τρόπο για μια ωραία ζωή. Τρόπο που είναι “στο χέρι μας”, και με ανάσες πολλές, αφού “ανάσα” είναι η πρώτη κίνηση της ζωής και η τελευταία. Σιγά σιγά μια πρόταση σαν κίνητρο γεννήθηκε στη συνείδησή μου: “Τη ζωή την παίρνουμε στα χέρια, δε μας παίρνει εκείνη.” Και τελικά έτσι τη ζω.

Όσα έκανα, ήταν αναζήτηση μιας ουσιαστικά καλύτερης ζωής. Θεωρώ τυπικό, για αυτό το λόγο, να παραθέσω απαρχής όλες τις σπουδές μου. Κάποιες πιστοποιήσεις θα βρεις στη σελίδα ΑΝΑΣΑΝΑ. Εδώ σου λέω απλά, πως όσο πιο πολύ ανασαίνω, τόσο περισσότερο ζω. Πως η ζωή μου γίνεται πιο όμορφη, και την απολαμβάνω. Γεύομαι τη γλύκα της… Εισπνέω το πνεύμα και εμπιστεύομαι. Πάω στο φως και στην ομορφιά του. Το έχω οδηγό και προστάτη. Είμαι η ψυχή που χορεύει.

 

Εξερευνώντας την ουσία για μένα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τέχνη & Επιστήμη

Ουσία στη ζωή μου βρίσκω συνδέοντας Τέχνη με Επιστήμη. Τότε εμπλουτίζεται με χαρά και εξέλιξη. Γιατί Τέχνη και Επιστήμη μαζί, είναι Τέχνη Ζωής!

Γεύτηκα λίγο αυτή τη σύνδεση ως οδοντίατρος. Μα πιο πολύ, σαν αποφάσισα να βοηθώ τους άλλους και εμένα, να χαμογελάμε αληθινά, και από την καρδιά μας!

Το αποφάσισα επειδή, καθώς τους αγκάλιαζα είδα το φόβο και τις βαθύτερες ανάγκες μας, “έξω από τα δόντια”. Στο φως του προβολέα μου ανακάλυψα τι κάνει μια αγκαλιά συνειδητή, ένα βλέμμα στα μάτια αντί μόνο στο στόμα, ένα τραγούδι ή μια κουβέντα από καρδιάς, σε όσους με εμπιστεύονται. Παρακινήθηκα σιγά σιγά από τον αμίλητο- συναισθηματικό τους πόνο, που κρύβονταν κάτω από εξωτερικά συμπτώματα. Θύμιζε τον δικό μου σωματικό και συναισθηματικό πόνο που με ώθησε σε μία μακριά πορεία αυτο-ανακάλυψης, για να δω την ομορφιά και ευλογία πίσω του, την δύναμη κάτω από την αδυναμία, μα και την ελευθερία, τότε ακριβώς που έγινε ο πόνος ευκαιρία! Τότε που συνειδητοποίησα τη σύνδεση πνευματικής και σωματικής υγείας, όπως Τέχνης και Επιστήμης. Τότε είπα πως “Τέχνη είναι το πνεύμα στην πράξη, και Επιστήμη είναι η πράξη από τη θέση του πνεύματος”.

 

 
 

Εξηγώντας

Θέλω να πω ότι συνειδητοποιώντας τη σύνδεση που ήδη υπήρχε μέσα μου, κατάλαβα πως όταν επιλέγουμε την αρμονία είμαστε στην Τέχνη, και με έναν τρόπο δημιουργούμε. Όταν όμως ανακαλύπτουμε το “πώς”, είμαστε στην Επιστήμη.

Για τη σύνδεσή τους λοιπόν, αποφάσισα άλλο ρυθμό και τρόπο ζωής. Το έκανα όταν ήρθαν οι πόνοι. Δυσκαμψία, τενοντίτιδες, παχυσαρκία, εξάντληση, και συν αυτών, το ειδικό θέμα υγείας του παιδιού μου, που ήρθε και… “Έδεσε το  γλυκό”! Μου αρέσουν τα γλυκά – ειδικά εκείνα του κουταλιού – όμως η σωματική και ψυχική υπερκόπωση μαζί, απαιτούσαν κάτι άλλο να κάνω!

Πίστευα πάντα στη δυνατότητα αυτο-ίασης και στο ότι θέματα της υγείας μας σχετίζονται με την Ψυχή, όπως έλεγε ο Πατέρας της Ιατρικής. Άρχισα λοιπόν να ανακαλύπτω πρακτικές που ανακούφιζαν το σώμα μου, και τρόπους που βοηθούσαν την ψυχή μου να ανασαίνει. Ασκήθηκα  τόσο στην εσωτερική εστίαση, όσο και στις εκφραστικές τέχνες, στις οποίες είχα έφεση από παιδί. Με Εσωτέρα Θεραπευτική, Body Mirror SystemΑγγελικό ΡέικιChacradance και 5Rhythms από τη μια, και από την άλλη ποίηση, θέατρο, χορό, μουσική, φωνητική, ζωγραφική. Νιώθοντας βήμα βήμα τη μετακίνησή μου στο φως μιας νέας οπτικής, παρατηρούσα τα θαύματα… Από εκδόσεις έργων μου, εκθέσεις ζωγραφικής, ποιητικές διακρίσεις, μέχρι μουσικοχορευτικές παραστάσεις όπου συνέδεα τις μορφές της τέχνης για μία πλήρη επαφή με το κοινό μου. Και επειδή μια πλήρη επαφή είχα θέσει πια στόχο να έχω και με το σώμα μου, έμαθα στην κυριολεξία να παίρνω ανάσα, να καλλιεργώ την γαλήνη, και να αφουγκράζομαι την Ύπαρξη, σπουδάζοντας αλλά και εξασκώντας καθημερινά Mindfulness και Compassion.

 

 
 

Παρέα με γνώση και εμπειρία

Σιγά σιγά επιθύμησα σύνδεση με τον έξω κόσμο, τόσο καλά όσο και “μέσα” μου -Ισορροπία! Οπότε, συνέχισα τις σπουδές μου στο Acredit Coaching, ύστερα εξειδίκευση στην προπόνηση Υγείας-Ευεξίας-Άσκησης-Μακροζωίας, και στο NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό), με παράλληλη  άσκηση στο NVC (Μη Βίαιη Επικοινωνία). Τότε είδα πως όλα είναι επικοινωνία, ιδίως με το “μέσα” μας! Και ότι επίσης… “η όμορφη ζωή θέλει κυρίως τρόπο, όχι κόπο!”

Γι αυτό συνέθεσα και την 7χορδη σπείρα, σαν μια πορεία από το σκοτάδι στο φως, με αγάπη και γνώση. Ένωσα την γνώση και εμπειρία που είχα πια στα χέρια μου, σε μία εύκολη και αποτελεσματική συνταγή. Γιατί γνώριζα πλέον, πως η παρέα εσωτερικής εστίασης και εκφραστικών Τεχνών, φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα για ένα τρόπο ύπαρξης άμεσο και χαρούμενο. Πως δίνει χώρο στην ατομικότητα ώστε να την τοποθετεί στη θέση που της αναλογεί μέσα στον κόσμο επειδή προσφέρει εκφόρτιση, με παράλληλη όμως μετακίνηση στη σύλληψη ενός αυθεντικού τρόπου να “είμαστε”. Ως μια διαδικασία που θέλει ρυθμό, σεβασμό και συγχώρεση, και όπου σιγά σιγά ως και το σώμα καθρεφτίζει την ομορφιά της Ψυχής μέσα από την αλήθεια του Πνεύματος. Εισάγοντας στην καθημερινότητα τις ασκήσεις και τεχνικές που εφαρμόζουμε στις προπονήσεις της 7χορδης σπείρας, η συνθήκη αυτή γίνεται εφικτή “τώρα”, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας.

Καλώ σε αυτήν και σε όποιο άλλο τρόπο αρέσει, με ανάσα και φως, για τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Γιατί… ζωή και εξέλιξη θέλουν καλή παρέα!

 

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου