Ενθυμητής: Φανή Σαραντοπούλου

Φανή Σαραντοπούλου 

Yoga Instructor

200Hr Registered Yoga Teacher

100Hr Registered Kids Yoga Teacher

Yoga Alliance

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων. Ως ανήσυχο πνεύμα αναζητούσα διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης.Εχοντας εξασκήθει για αρκετά χρόνια σε διαφορετικές μορφές άσκησεις, όπως Σύγχρονος Χορός και Kick Boxing και ενώ παράλληλα παρακολουθούσα συχνά μαθήματα yoga.

Η ενασχόληση μου με την γιόγκα ξεκίνησε πριν απο αρκετά χρόνια, μετά απο παρότρυνση ορθοπεδικού ιατρού λόγω σκολίωσης. Ετσι αρχιζω να συνειδητοποιώ τελικά, οτι η συστηματική πρακτική στη γιόγκα, είναι για μένα το σημείο τομής που θα μπορούσαν να συναντηθούν όλες αυτές οι μορφές ανθρώπινης έκφρασης (σώματος και νου). Βρήκα στη yoga την σωματική πρόκληση, την εσωτερική ηρεμία και τελικά την ιδανική έκφραση του δυναμικού μου. Ανακαλύπτω σιγάσιγα εμπειρικά πλέον, τη βαθιά θεραπευτική πλευρά της γιόγκα αλλά και την χρησιμότητα της, στην απλή καθημερινή εφαρμογή της στη ζωή μου.

Η ισορροπία, η ζωντάνια και η ευδαιμονία που μου χαρίζει η yoga, με οδήγησε να θέλω να μοιραστώ αυτή τη γνώση και με άλλους και το 2015 αποφάσιζω να παρακολουθήσω στην σχολή YogAcademy την εκπαίδευση 200hr στην Hatha Yoga. Παράλληλα, η αγάπη μου για τα παιδιά και η επιθυμία να μπορώ να το μεταδώσω και σε παιδιά,σε συνδυασμό με το γεγονός οτι ως μητέρα έχω αναγνωρίσει τα πολλαπλά οφέλη της παιδικής yoga, με οδηγούν εντελώς φυσικά στην περαιτέρω εκπαίδευση μου 100hr Kids Yoga.

Παράλληλα συνεχίζω τη συστηματική πρακτική, μελέτη και επιμόρφωση. Σεμινάρια Restorative Yoga, Yin Yoga, Iyengar Yoga, Pranayama, Meditation, Yoga για Μυοσκελετικές Δυσλειτουργίες,Chair Yoga (Office yoga).Επίσης εκπαιδεύτηκα στην Partner Yoga με την Elysabeth Wiliamson, τη Θεραπεία μέσω της Ευθυγράμμισης με τη Maja Zilih και την εκπαίδευση Υoga Therapy του Martin Kirk μέσω webinars.

Έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, workshops και μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού με τους Michael Stone, Martin Kirk, John Friend, Todd Tesen, Carlos Pomeda, Vicki Howie, Rachel Lowe, Jay Martin, Alesandro Ortona και άλλους.

Αυτό που θέλω να μοιραστώ και μεταδίδω στα μαθήματά μου είναι την αίσθηση, που σε εμένα δημιουργείται, με τη συστηματική και συνειδητή πρακτική, η οποία είναι περισσότερο απο όλα μια διαδικασία αναζήτησης του ίδιου μας του εαυτού και κατ’επέκταση ενσυνειδητότητας. Μία πρακτική που φέρνει σε πλήρη εναρμόνιση την κίνηση του σώματος με την ροή της αναπνοής και την εσωτερική ηρεμία. Αποτέλεσμα είναι η ευελιξία, η δύναμη και η ισορροπία σε σώμα και νου.Eυκαμψία σωματική αλλά και ψυχική.

Διδάσκω yoga (Hatha yoga, Yin & Restorative yoga, Kids yoga), σε τμήματα διαφόρων επιπέδων. Πραγματοποιώ συχνά Yin Workshops για ασκούμενους όλων των επιπέδων, καθώς και ατομικές συνεδρείες, πάντα με απόλυτο σεβασμό στις δυνατότητες και τα όρια του κάθε ασκούμενου.

Παραμένω πάντα μαθήτρια προκειμένου να αποκτήσω μια πιο συνολική βιωματική εικόνα και εκτός απο τη συστηματική πρακτική μου,συνεχίζω να μελετώ, να εμπνέομαι και να εκπαιδεύομαι μέσα απο σεμινάρια, workshops και μαθήματα άλλων δασκάλων.

Namaste

Φανή Σαραντοπούλου

Yoga Instructor

Τηλ.Επικοινωνίας: 6974 912859

Email: f.sarantopoulou@gmail.com

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου