Ενθυμητής: Γεώργιος Χαριτάκης

Γεώργιος Χαριτάκης (ΜD, PhD). Καρδιολόγος. Πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (1978) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2005).

Εργάσθηκε στο Ινστιτούτο Πειραματικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (78-80), στο ΙΚΑ (86-88) και ως αναπληρωτής Διευθυντής στο Διαγνωστικό Κέντρο Ολυμπιακής Αεροπορίας (1989-2009).

Είναι εξουσιοδοτημένος εξεταστής πιλότων και σύμβουλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Είναι μέλος της επιτροπής έρευνας της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Αλόννησο και εργάζεται εθελοντικά στους Γιατρούς του Κόσμου.

Εξέδωσε τα βιβλία “Η σιωπή των γιατρών” (1992) και “Πειράματα στα ζώα; Όχι ευχαριστώ!” (2004) όπου αναφέρεται στη λανθασμένη μεθοδολογία της ιατρικής έρευνας με τη χρήση πειραματόζωων και τις παραλήψεις που γίνονται στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας.

Ταξίδεψε πολύ σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα κλπ, μελετώντας τα διάφορα συστήματα υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και εναλλακτικής ιατρικής. Γράφει άρθρα για τρέχοντα θέματα υγείας που οφείλονται στην κακή διατροφή, την οικολογική καταστροφή και στις κοινωνικές συνθήκες.

Ο Γιώργος Χαριτάκης είναι πιστοποιημένος trainer του Heartmath και πραγματοποιεί συστηματικά ομιλίες, σεμινάρια και εργαστήρια για τη σημασία των συναισθημάτων στην υγεία και την ισορροπία των ανθρώπων.

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου