Ενθυμητής: Κατερίνα Μυλωνά

Γιόγκα σημαίνει επιστροφή στον Εαυτό …. Έχοντας επίγνωση της κάθε στιγμής, της κάθε αναπνοής, με αποδοχή και παρατήρηση, βιώνουμε τη σύνδεση σώματος, νου και πνεύματος, τη σύνδεση με ολόκληρη την ύπαρξη.

Η Κατερίνα Μυλωνά OmShanti, ήρθε σε πρώτη επαφή με τη γιόγκα το 2005. Βιώνοντας μέσα από την καθημερινή πρακτική τα θεραπευτικά οφέλη σε σώμα, νου και ψυχή, ένιωσε την ανάγκη να εμβαθύνει περισσότερο στο φιλοσοφικό σύστημα της γιόγκα και να μοιραστεί από καρδιάς την εμπειρία και τις γνώσεις της.

Το 2013 ξεκίνησε την Βασική Εκπαίδευση δασκάλων Hatha yoga (Χάθα γιόγκα) RYS 200 Yoga ALLIANCE, στο Yoga House με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο. Παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο τεχνικές διδασκαλίας ‘’NLP Amazing Teaching Skills’’ και σεμινάρια γιόγκα Νίντρα με την Valerie Saier.

Το 2015 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση,  στη Hatha Yoga (Χάθα γιόγκα), στην Ghyta Yoga school, RYT 500hr Yoga ALLIANCE advance yoga teacher training με τον Μιχάλη Φιλίνη.

Παράλληλα το ταξίδι αναζήτησης της, για την αυτοθεραπεία, αυτοβελτίωση και πνευματική ανέλιξη, την οδήγησε στις ενεργειακές θεραπείες και συγκεκριμένα στο Ρέικι όπου και εκπαιδεύτηκε στον 2ο βαθμό Usui Reiki, προσφέροντας θεραπείες.

Περνά αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini meditation, osho no mind, Gurdjieff movements…).

Διδάσκει Hatha yoga (Χάθα γιόγκα)  και Vinyasa flow Yoga (Βινυάσα γιόγκα) από το 2013 και γιόγκα Νίντρα (yoga Νidra) από το 2015, συνεχίζοντας να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και τις εμπειρίες πάνω σε αυτό το μονοπάτι.

Αυτό που υπενθυμίζει στους μαθητές της κατά τη διάρκεια της πρακτικής είναι να έχουν επίγνωση της κάθε στιγμής, παρατηρώντας με απόσταση ό,τι συμβαίνει για να μπορούν να βιώνουν τη σύνδεση με τον πνευματικό εαυτό και στην καθημερινότητα τους.

‘’Μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι λέξεις και οι πράξεις να συμβάλουν στη χαρά και στην ελευθερία όλων των πλασμάτων !!

Μακάρι όλα τα πλάσματα να είναι χαρούμενα και ελεύθερα’’

Namaste

 

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου