Ενθυμητής: Μαρία Σαρηγιαννίδου


Η Μαρία Σαρηγιαννίδου διδάσκει και διδάσκεται Yoga για σχεδόν μία δεκαετία, προσεγγίζοντας τη φιλοσοφία της Yoga ως ένα πνευματικό εργαλείο διαρκούς προσωπικής εξέλιξης, αυτογνωσίας και εν τέλει διατήρησης μιας εσωτερικής ισορροπίας. Πιστεύει ακράδαντα ότι μέσω της Yoga, κάθε άνθρωπος δύναται να έρθει σε επαφή με τα άγνωστα κομμάτια του εαυτού του, να τα αφουγκραστεί και εν τέλει να τα αγαπήσει ώστε να πορευτεί με αυτά. Υπό αυτό το πρίσμα, διδάσκει ώστε καθένας να ανακαλύψει την πρακτική του και να την εντάξει στην καθημερινότητα του.  

Οι αρχαίες φιλοσοφίες για το γνώθι σε αυτόν μιλάνε για τον δρόμο της απλότητας και για μία ζωή γεμάτη κοντά στη φύση. Εμπνευσμένη από αυτές συνθέτει σύγχρονους διαλογισμούς πλαισιωμένους από θεραπευτική μουσική με τη συνοδεία αρχαίας ελληνικής λύρας. Αποτελεί affiliate artist του SEIKILO Ancient World Music, ενός πολιτιστικού ομίλου με έμφαση τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες γύρω από τον αρχαίο πολιτισμό.
Η αγάπη της για τα παιδιά και η πίστη της στην αξία της παιδείας για την ανάπτυξη του παιδικού μυαλού, την έχουν οδηγήσει και στην άσκηση της παιδικής Yoga. Έχει συνεργαστεί με πρότυπα σχολεία της Θεσσαλονίκης (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος) έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ φαντασίας (Fantasmagoria) ενώ έχει συγγράψει παιδικά βιβλία με θέμα τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών (σειρά “Οι Μικροί Εξερευνητές”, Εκδόσεις iWrite) και τη χρήση της τεχνολογίας. Μότο της είναι ότι στα παιδιά “πρέπει να διδάσκουμε πως να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται”.
Ως Yoga Instructor έχει ολοκληρώσει τη σχολή “Ευ Ζειν” με 3ετη φοίτηση, στα πρότυπα του International Yoga Federation, καθώς και τη σχολή “Flower Kids Yoga School” στα πρότυπα του Yoga Alliance USA.

Γνωρίστε το Μουσείο Αρχαίας Μουσικής SEIKILO στο https://seikilo.com/

Παρακολουθήστε το κανάλι SEIKILO Ancient World Music στο https://www.youtube.com/seikilo

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου