Ενθυμητής: Πανίκος Παπαδόπουλος

Ο κ. Πανίκος Παπαδόπουλος διετέλεσε Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του, ως Πολιτικός Μηχανικός, τον απασχόλησαν τα θέματα που αφορούν την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση του ανθρώπου και τις ανθρώπινες αξίες. Έκανε το δικό του εσωτερικό ταξίδι αυτογνωσίας και στη συνέχεια αναζήτησε τρόπους εξωτερίκευσης της γνώσης αυτής με ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και συμμετοχές σε συνέδρια.

Έχει συμβάλει με διάφορες δράσεις, ώστε τα θέματα αυτά να μην απουσιάζουν από το Πανεπιστήμιο. Ήταν ο Επιστημονικά υπεύθυνος στο ερευνητικό πρόγραμμα: «Από τις Συγκρούσεις στην Ειρήνη – Ένα βιωματικό άνοιγμα στις Ανθρώπινες Αξίες» ( Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. 2007-2009) και η Παιδεία του Βάθους είναι ένα Εργαστήριο Αυτογνωσίας που δινόταν για 10 περίπου χρόνια στο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

Από συμμετοχές σε συνέδρια είναι οι εισηγήσεις του: «Η εκπαίδευση και η Σοφία που χάσαμε μέσα στην γνώση» και «Επιστήμονας και ανθρώπινες αξίες». Με δική του πρωτοβουλία οργανώθηκε στην Πολυτεχνική Σχολή η ημερίδα: «Από την Εκπαίδευση του Οφέλους στην Παιδεία του Βάθους» (2010) στην οποία συμμετείχε με την εισήγηση: «Η Σπηλιά του Πλάτωνα: Έξοδοι διαφυγής».

Πριν 15 χρόνια περίπου ίδρυσε την ΕΠΙΓΝΩΣΗ, ένα μη κερδοσκοπικό μορφωτικό σωματείο, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενούνται δράσεις, εκδηλώσεις και τακτικές συναντήσεις ομάδων με σκοπό την εσωτερική εξέλιξη του ανθρώπου, την αυτογνωσία, και το ευ ζην.

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου