Ενθυμητής: Πάολα Παρτσαλάκη

Βιογραφικό

Εικαστικός, Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Αρχικά σπούδασε Αρχιτεκτονική και Διαμόρφωση Εσωτερικών Χώρων και εργάστηκε στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού. Στη συνέχεια, έκανε Παιδαγωγικές σπουδές και άρχισε να διδάσκει τους έφηβους σε επαγγελματικές σχολές και λύκεια. Τα βήματα της την οδήγησαν στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής. Έκανε σπουδές στην Ειδική Αγωγή, προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία και στη συνέχεια στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

 Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι παιδαγωγός τέχνης σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής. Ταυτόχρονα εργάζεται ως Εικαστική Θεραπεύτρια με παιδιά, εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινής διαβίωσης και αναζητούν αυτογνωσία. Έχει εφαρμόσει ομαδική και ατομική θεραπεία τέχνης σε πληθυσμό με σκλήρυνση κατά πλάκας, με νόσο Alzheimer, σε εφήβους με νοητική υστέρηση και σε άτομα με σοβαρό αυτισμό. Ενδιαφέρεται πολύ για τον δεσμό μητέρων-παιδιών, γονιών-παιδιών και συνεργάζεται με ομάδες γονέων και παιδιών. Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιεί την τέχνη ως μια άλλη γλώσσα, ένα εργαλείο, μια οδό προς τη δημιουργικότητα, την έκφραση, την εκπαίδευση, την αυτογνωσία και τη θεραπεία.

Διδάσκει μαθήματα εικαστικής θεραπείας σε σχολή Εικαστικής θεραπείας σε  Αθήνα, Δανία και Εσθονία. Εκπροσωπεί την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκή ομάδα Εικαστικής Θεραπείας (Ν.Ε.Α.Τ. Network European Art Therapy) με στόχο την αναβάθμιση και αναγνώριση της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας στην Ευρώπη.

Ομάδα εικαστικής θεραπείας

Όταν τα λόγια δεν έρχονται εύκολα στο νου …

Όταν δύσκολα βρίσκουν το δρόμο τους προς τα χείλη…

Όταν οι λέξεις δεν είναι αρκετές….

Υπάρχει και μια άλλη οδός, ένας άλλος τρόπος, μη λεκτικός για να βρούν έκφραση οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί αλλά και η χαρά: η τέχνη μέσω της Εικαστικής Θεραπείας.

Όχι η Τέχνη για την τέχνη. Αλλά ως μια άλλη γλώσσα, ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας. Ως δημιουργική διαδικασία, η έκφραση μέσω των εργαλείων της τέχνης, βοηθά τους ανθρώπους να επιλύσουν προβλήματα, να συνδιαλλαγούν με τα συναισθήματά τους, να μειώσουν το άγχος τους, να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Με τρόπο δημιουργικό, διασκεδαστικό και συμβολικό.

Για να εμπλακεί κάποιος σε αυτή τη διαδικασία, δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες δεξιότητες ή ταλέντο, ούτε να έχει ασχοληθεί με την τέχνη. Χρειάζεται απλά να θέλει να εργαστεί με τον εαυτό του δημιουργικά.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ. 6944225006
E-mail: paolapart@yahoo.gr

Fb: https://www.facebook.com/paola.partsalaki

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου