Ενθυμητής: Θανάσης Κλεώπας

 
O Kλεώπας είναι ένας Έλληνας αυτοδίδακτος κοσμοπολίτης μουσικός. 
Διδάσκει Αρχαιοελληνική Λύρα και Φωνή.
Έχει ταξιδέψει, ζήσει και παρουσιάσει τις μουσικές του εκτός απο την χώρα του, σε χώρες όπως η Ταύλάνδη, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία ,η Κύπρος και αλλού.
 
Συνθέτει , τραγουδάει παίζει αρχαία Ελληνική λύρα του Απόλλωνα, κιθάρα και μπουζούκι. Στις μελωδίες του μπορεί κανείς να διακρίνει την Ελληνική του καταγωγή αλλά και την έντονη αγάπη του για τις μουσικές του κόσμου.
 
​Το 1996 σε ένα από τα ταξίδια του γνώρισε τον drummer του group Love, Alban Marc-Snoopy από την δεκαετία του 60 και η φιλία αυτή οδήγησε στην δημιουργία ενός cd το 2002 στην Αθήνα με τίτλο Snoopy’s Love.
 
Το 2000 δημιουργεί το μουσικό σχήμα Namaste με το οποίο εμφανίζονται σε γνωστά club της Ελλάδας καθώς και festival όπως το Ethnic – jazz festival “Dimitria” στη Θεσσαλονίκη και το International festival of Orchid. Oι Namaste ήταν επίσης απο το 2007 ως το 2018, τα καλοκαίρια, το πιο αγαπητό group στο νησί της Σαντορίνης.
 
Ο Κλεώπας είναι ενεργά αναμειγμένος με το κίνημα της ελευθερίας των σπόρων, που στην Ελλάδα εκφράζεται από το Πελίτι. Έτσι τα τελευταία 10 χρόνια προσφέρει την μουσική του στα φεστιβάλ ανταλλαγής σπόρων που οργανώνει το Πελίτι (www.peliti.gr )
 
 Το 2012 οι Namaste συνοδεύουν το διεθνές καραβάνι για την ελευθερία των σπόρων από την Ελλάδα ως την Γαλλία. Εκεί έρχονται σε επαφή με το Γερμανικό κίνημα και έτσι τα τελευταία 3 χρόνια εμφανίζονται στο φεστιβάλ ανταλλαγής σπόρων στη Νυρεμβέργη.
 
Το 2016 ο Κλεώπας εμφανίζεται με την λύρα του στην Χάγη, στο δικαστήριο ενάντια στη Monsanto με την παρουσία της Vandana Shiva.Το 2017 και το 2018 μαζί με άλλους μουσικούς συμμετέχει στο 1ο και 2ο Ολυμπιακό φεστιβάλ σπόρων που οργανώνει το Πελίτι στο Παρανέστι (Βόρεια Ελλάδα ).Το 2018 εμφανίζεται μαζί με τον Παναγιώτη Αλεπίδη στο 2ο φεστιβάλ ανταλλαγής σπόρων στη Λευκωσία της Κύπρου
 
Το 2017 εμφανίζεται μαζί με τον Παναγιώτη Αλεπίδη στην στάμνα , στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στην Κρήτη με τίτλο 5 + 1 πολιτισμοί.
 
​Απο το χειμώνα του 2017 παίζει με τη λύρα του και τραγουδά, εθελοντικά ,μια φορά την εβδομάδα στο κεντρο αυτιστικών παιδιών Ελπίδα στη Θεσσαλονίκη,με πολυ σημαντικά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία τών παιδιών.
 
Το καλοκαίρι του 2018 στην Σαντορίνη,συνοδεύει με τη μουσική του κατά τη διάρκεια διαλογισμού και yoga,τη γνωστή δασκάλα της yoga Shiva Rea.
 
​Το 2019 ξεκινά συνεργασία με τον βιολιστή, που επίσης παίζει και γυαλί ταμπούρ, Απόστολο Πρεπόνη.To όνομα του project , το ονομάζουν Synapsys.Το Μάρτιο του 2019 κάνουν μαζί μια πολυ επιτυχημένη περιοδεία στην Γερμανία.
 
​Στις 6 Ιουλίου του 2019 παίζει με την λύρα του δικές του συνθέσεις με τη συνοδεία 9 χορευτών , στο event τών Dolce&Gabbana, Alta Sartoria, στο Palazzo dei Gesuitient στην Sciacca της Σικελίας. 
 
Τον Οκτώβρη του 2019 εμφανίζονται μαζί με τον Απόστολο Πρεπόνη στο αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στην Κω.
 
Στοιχεία επικοινωνίας: www.kleopas.gr namasteband1@gmail.com
6932001175

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου