Ενθυμητής: Θεοδώρα Γαζή

Γενννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκάδα όπου έζησα μέχρι τα 15 μου όμορφα πλούσια ζωηρά ανέμελα παιδικά χρόνια με ολημερίς παιχνίδι με τους φίλους με περιπέτειες στην εξερεύνηση της φύσης , στο ποτάμι στη θάλασσα στο βουνό!! 

Μελετώντας παράλληλα και καταβροχθίζοντας σχεδόν βιβλία ανακάλυψα από μικρή το Καζατζάκη τον Ουγκώ το Ντοστογιεφσκι το Καμύ το Σεφέρη το Μαρξ για να αναφέρω ενδεικτικά κάποιους ..

Γρήγορα ένοιωσα να ασφυκτιώ στο επαρχιακό κλίμα του μέρους του νησιού με τη ψευτοηθική του τους ψιθυρισμούς και το περιορισμένο των επιλογων και καθώς στη μέση της εφηβείας έψαχνα για απαντήσεις σε ερωτήματα μεταξύ των οποίων το πιο βασανιστικό να είναι το ¨ποιος είμαι και πως βρέθηκα εδώ ¨, σύντομα βρέθηκα στη πρωτεύουσα .Πραγματοποίησα το όνειρο μου να σπουδάσω Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα , την οποία γρήγορα την ενοιωσα πατρίδα καθ ότι εκεί ήταν που τα τραγούδια της αθωότητας άλλαξαν σε τραγούδια εμπειρίας όπως θα έλεγε κι ο αγαπημένος W.Blake..για όσους τυχαίνει να τον γνωρίζουν .

Μαθητικά και φοιτητικά χρόνια έντονα και πολύ δημιουργικά γεμάτα αναζήτηση επαναστατικότητα και δίψα για ένα εαυτό και ένα κόσμο που να χωράει την Αγάπη την ΕΙρήνη και τη Δικαιοσύνη,μαζί με τα ιδανικά της Ελευθερίας της Ισότητας και της ΑΔΕΛΦΌΤΗΤΑΣ.

Εναλλάσοντας την αναζήτηση πολιτικής ταυτότητας με τις μεταφυσικές ανησυχίες γρήγορα βρέθηκα με το ένα χέρι να κρατάει τη Πολιτεία του Πλατωνα και το άλλο τη Bhagavad Gita ενώ στα ράφια μου ήδη είχαν θρονιαστεί μεταξύ άλλων οι Κρισναμούρτι , Γκουρτζίεφ, Ραζνις ο μετέπειτα ονομαζόμενος Οσσο Αιβανχωφ μαζί με το Σαίξπηρ και το Γουίτμαν!

Εν συντομία και για τη συνέχεια μετά το τέλος των σπουδών βρέθηκα για μετεκπαίδευση στην Αγγλία ταξιδεύοντας μαζί με βιβλία αποκρυφιστικά τα οποία έστρωσαν το δρόμο για την ένταξη μου στον εσωτερισμό αργότερα σε σχολή αυτογνωσίας που είχε ιδρυθει από το Γνωστικό Δάσκαλο Samael Aun Weor για σειρά πολλών ετών! Η συνθετική και ολιστική του διδασκαλία έδινε πρακτικές και μοναδικά κλειδιά για την αφύπνιση της συνείδησης και την αυτοπραγμάτωση!

Η διψασμένη μου ψυχή βρήκε σε αυτό το χώρο απαντήσεις και εμπειρίες που νοηματοδότησαν τη ζωή μου και δημιούργησαν μια βάση κι ένα εσωτερικό κριτήριο για περαιτέρω διεύρυνση και κατανόηση τηςαλήθειας!!

Στο χώρο αυτό και για όσο διάστημα έμεινα ,( μια δεκαπενταετία )μαθήτευσα και ασκήθηκα με προσήλωση ενθουσιασμό και δέσμευση αφιερώνοντας όλη την ενέργεια μου πρωτίστως στην εσωτερική εργασία ως αμετάκλητη και υπεράνω όλων ανάγκη!

Η σχολή αυτή δε κατάφερε να μείνει ενωμένη και σταδιακά έπαψε να υφίσταται και ως θεσμός! Αναζητώντας την αλήθεια ταξίδεψα σε χώρες όπου η διδασκαλία αυτή ήταν ακόμα γειωμένη και με προσωπική εργασία βοήθησα στο να εξαπλωθεί εκ νέου στην Ελλάδα ως νέος φορέας

Στη συνέχεια μαθήτευσα εντατικά για 4 χρόνια σε μια Αδελφότητα στη γενεαλογία των Αναληφθέντων Διδασκάλων και της πλανητικής Ιεραρχίας η οποία διεύρυνε εξαιρετικά τη τρισδιάστατη αντίληψη μου για τον εαυτό μου και τον ορατό και τον αόρατο κόσμο!

Επιπλέον και για τα τελευταία 13 χρόνια συνδέομαι αραιά με ένα μυητικό Ιπποτικό Τάγμα !

Χωρις σε καμμία περίπτωση να ανήκω οπουδήποτε ακολουθώ το εσωτερικό μου κριτήριο και εξαγνίζω τα κίνητρα μου για οποιαδήποτε δράση!

Στον επαγγελματικό τομέα τωρα εργάστηκα στο χώρο της εκπαίδευσης σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων και ηλικιών διδάσκοντας με καινοτόμους μεθόδους κυρίως τη ξένη γλώσσα καθώς επίσης τα τελευταία χρονια που διδασκα μόνο σε Λυκειο και Αρχαία Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης, Ψυχολογία , Φιλοσοφία , Ευρωπαικό Πολιτισμό!

Έχοντας επιμορφωθεί με σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων εκπόνησα για πάνω από είκοσι χρόνια προγράμματα βιωματικής μάθησης με ομάδες μαθητών που αφορούσαν τη περιβαλλοντική αγωγή την αγωγή σταδιοδρομίας. την αγωγή υγείας καθώς και πολιτιστικά προγράμματα.Ως συντονίστρια αυτών των προγραμμάτων οργάνωσα θεματικές εκδρομές για τους μαθητές σε τόπους ιδιαιτερου φυσικού κάλλους κι ενδιαφέροντος(ποτάμια φαράγγια λιμνοθάλασσα λιβάδια και βουνοκορφές , αρχαία Ιερά) , τόπους σχετικους με τα θεματα των εργασιων!

Ενδεικτικά θέματα αυτών των εργασιων αφορούσαν μεταξύ άλλων το νερό ,το ψωμ ,τα βότανα, την ελιά ,τη μέλισσα, τον κόσμο των πουλιών , τον κόσμο των αιθέριων πλασμάτων διαχείριση του άγχους μεσω της αναπνοής, Αξίζω ένα καθαρό σχολείο, . Βοήθεια στη θλίψη, Στηρίζομαι στα πόδια μου, Συζητήσεις εφήβων..θεατρικές παραστάσεις με αρχαία και νέα έργα .Όλα σε εξωσχολικό χρόνο και με βιωματικόχαρακτήρα

Έχοντας ολοκληρωσει την εργασιακη μου.θητεία στην εκπαίδευση βιώνω τη χαρά και τη πληρότητα που σε συνοδεύει όταν κάνεις αυτό που αγαπάς ως επάγγελμα!

Άλλες εκπαιδεύσεις και τεχνικές αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης στις οποίες μαθήτευσα :

πρώτη εκπαίδευση yoga στο Sivananda yoga INSTITUTE στην Αγγλία

Πιστοποίηση από το παγκόσμιο οργανισμό Υoga Alliance ERYT 500 hours εκπαιδευτικό δασκάλων Hatha Vinyasa yoga

Συμμετοχή σε σεμινάρια Kundalini yoga

Συμμετοχή και ολοκλήρωση 15 10ημερων σεμινάρια σιωπής διαλογισμου vipassana στην Ελλάδα

Συμμετοχή και ολοκλήρωση 2 Satipattana σεμιναρίων (θεμελίωση της επίγνωσης) στην Ιταλία και στην ΕΛΛΆΔΑ

Τριετής εκπαιδευση και μαθητεία στη ράτζα yoga με μελέτη στις σούτρες του PATAJALI

Kρίγια γιόγκα με μύηση πρώτου βαθμού

REBIRTHING seminar 9 μηνών με πιστοποίηση

Τime therapy διαλογισμός του Μanuel Shoch

Πλήρης εκπαιδευση στη Μη Βίαιη Επικοινωνία από τα ΙΙΤ (Ιnternational Intensive Training)στην Ελλάδα

Αccess bars πιστοποίηση

Ho’ oponopono teachings

Kryon teachings

Σαμανικες πρακτικές σε θεματικές εκδρομές με τον Alexander Northern Deer

Μελέτη στα Μαθήματα Θαυμάτων

Σεμινάρια γύρω από τη υγιεινή διατροφή και τη Πρανική θρέψη

Έχω συνδιοργανώσει θεματικές εκδρομές , retreats .σεμινάρια διαλογισμού Vipassana στην Ελλάδα και στην Ισπανία καθως και διαδικτυακά και έχω ενσωματώσει τις αρχές της ενσυνειδητότητας στη πρακτική μου και στη διδασκαλία

Έχω διδάξει yoga και διαλογισμό σε μικρές ομάδες και κυρίως ατομικά.

Η εκπαίδευση μου στη γιόγκα με τη παράδοση του Κrisnamacharya Πατέρα της σύγχρονης yoga συμπλήρωσε και ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις και την εμπειρία μου η οποία εμπλουτισμένη από τη Βουδιστική παράδοση αποτελεί ένα πολύ ευφάνταστο και λειτουργικό εργαλείο αυτογνωσίας και εξαγνισμού του νου και της ψυχής!

Μέσα από το μακρύ μου ταξίδι έχω αποκομίσει πνευματικά δώρα κλειδιά και μαργαρίτες σοφίας , τα οποία γεύτηκα και για τα οποία νοιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη και πληρότητα

Συνεχίζω ασκούμενη να μαθητεύω στη νέα ενέργεια ανοιχτή στο καινούριο που φέρνει η κάθε στιγμή κρατώντας το παιδί μέσα μου ζωηρό να μάθει!

Όραμα μου είναι να συνεχίσω να κοινωνώ και να μοιράζομαι τη ΔΙΚΗ μου αλήθεια και πρακτική πέρα από ιδέες και δόγματα , με συνοδοιπόρους συνυπάρχοντας αρμονικά και δημιουργικά συνδημιουργώντας μια νέα χαρούμενη πραγματικότητα απαλλαγμένη από το φόβο και την ανησυχία!

Προς αυτή τη κατεύθυνση σας δίνω το χέρι μου εγκάρδια να μοιραστούμε τις επιγνώσεις μας!

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου