Ενθυμητής: Θεόδωρος Κουμαρτζής


Ο Θεόδωρος Κουμαρτζής είναι ένας από τους γνωστότερους παίκτες αρχαίας λύρας σήμερα, με διεθνείς εμφανίσεις σε πλήθος χωρών ανά τον κόσμο: Ιταλία, Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, Σιγκαπούρη, Τουρκία κ.α. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες αρχαίας μουσικής, με music video clips του να παρουσιάζονται στο SEIKILO Ancient World Music Channel.

Επιπλέον, αποτελεί Curator του Μουσείου Αρχαίας Μουσικής SEIKILO στη Θεσσαλονίκη, έχοντας σχεδιάσει βραβευμένα experiences για σχολεία και ξένους τουρίστες με διάκριση στα TripAdvisor Awards για τρία συνεχόμενα έτη.
Αποτελεί ζωτικό μέλος της οικογενειακής Οργανοποιίας LUTHIEROS, η οποία έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για την έρευνα, την ανακατασκευή και τη διάθεση αρχαίων μουσικών οργάνων στη διεθνή μουσική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχει συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το International Hellenic University, με ομιλίες και παρουσιάσεις του σε πλήθος πολιτιστικών venues ανά τον κόσμο όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκωσίας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Αθηνών, το MusikMesse Fair Φρανκφούρτης κ.α.
Τέλος, ο Θοδωρής αποτελεί ιδρυτικό μέλος του folk-fusion σχήματος Reggetiko Project με ενεργή δισκογραφία τα τελευταία έτη (στα πλαίσια της οποίας συνεργάστηκε με τον βραβευμένο με Grammy Βούλγαρο πιανίστα Milcho Leviev), καθώς και μέλος της μουσικής ομάδας Tuna de Derecho του Valladolid στην Ισπανία.

// Μάθετε περισσότερα

Γνωρίστε το Μουσείο Αρχαίας Μουσικής SEIKILO στο https://seikilo.com/

Παρακολουθήστε το κανάλι SEIKILO Ancient World Music στο https://www.youtube.com/seikilo

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου