Ενθυμητής: Χαρά Βλαχοδήμου

H Χαρά Βλαχοδήμου είναι ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Εργάστηκε στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην Ογκολογική πτέρυγα και έκανε μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία στο Leiden University of Nederlands. 

Έπειτα, εργάστηκε ως ψυχολόγος και συντονίστρια ομάδων στην Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, μέχρι που άνοιξε το γραφείο και εργάζεται ιδιωτικά με ομάδες και ατομικά.

Εκπαιδεύτηκε στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία, έγραψε δύο βιβλία και τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται στα σύμβολα, τους μύθους και στην αναλυτική προσέγγιση του Γιουνγκ. Δουλεύει εντατικά με ομάδες, έχει ιδρύσει την κλειστή ομάδα “Κουκούλι” και οργανώνει βιωματικά σεμινάρια στη φύση. Εξασκείται και εκπαιδεύει επάνω στην εργασία με τον εαυτό, μέσα από τα όνειρα (dream work), το shadow work και το inner child work. 

Εμπλουτίζει την γνώση της με σεμινάρια και εκπαιδεύσεις επάνω στα αρχέτυπα και την εξατομίκευση του Γιουνγκ.

Για την Χαρά, η εργασία με τον εαυτό είναι μια ολιστική υπόθεση, όπου ο άνθρωπος είναι το μέσο, το δοχείο εκδήλωσης του πνεύματος. Συνεπώς, επικεντρώνεται στο να γίνει όσο πιο καθαρός καθρέφτης γίνεται ως θεραπεύτρια και πάνω από όλα, στο να ανακαλύψει τον Άνθρωπο, πίσω από κάθε ρόλο, προσωπείο,μάσκα συναντά στην καθημερινότητα της. Πρώτα μέσα της και έπειτα σε όσους φτάνουν ως θεραπευόμενοι στον δρόμο της.

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου