Ενθυμητής: Στέβη Μπασιάκου

Η Στέβη Μπασιάκου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), ολοκλήρωσε μονοετή κύκλο σπουδών καθώς και πρακτική άσκηση ως σύμβουλος στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό προσανατολισμό, (Πάντειο Πανεπιστήμιο), και Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης ολοκληρώνοντας 4η κύκλο σπουδών στο Association Danse Rythme Lien Social et Therapie (DRLST) με έδρα το Παρίσι. Εκπόνησε και παρουσίασε στην επιτροπή της DRLST ερευνητική εργασία -συντονίζοντας ομάδα εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας- με θέμα την ευεργετική επίδραση της Χοροθεραπείας μέσω της Πρωτογόνης Έκφρασης (Dance Rhythm Therapy through Primitive expression) στη φωνή, στην αυτοεκτίμηση και την διδακτική αποδοτικότητά τους.

Ασχολείται με τον χορό εδώ και 25 χρόνια περνώντας σταδιακά από τους παραδοσιακούς χορούς και το κλασσικό μπαλέτο, στο φλαμένγκο, τους λάτιν χορούς και το αργεντίνικο τάνγκο με πιστοποιημένες εξετάσεις (International Dance TeachersassociationIDTA και Spanish Dance Society) και συμμετοχή σε παραστάσεις και διαγωνισμούς χορού. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια Χοροκινητικής Θεραπείας (Dance Movement Therapy) της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και συμμετείχε σε «κλειστές» ομάδες για 2 χρόνια, αλλά την κέρδισε η Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης έκφρασης γιατί ένωσε την αγάπη της για τον χορό και τη ψυχολογία με την επιθυμία της να προσφέρει στον συνάνθρωπό της τις θεραπευτικές ιδιότητες που βρήκε και η ίδια στο σώμα, το νου και την ψυχή, μέσα από τη χαρά όχι μόνο της κίνησης αλλά και του μοιράσματος με την ομάδα.


Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αφρικανικών κρουστών (
jebe), φωνητικής, σωματικού θεάτρου, σεμινάρια δραματοθεραπείας, (ΑΙΩΝ), Αυτοσχεδιασμού (Improvibe), θεατρικής δημιουργίας στις Διεθνείς Συνδιασκέψεις του Πανελληνίου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση και συμμετείχε σε θεατρική παράσταση ως μέλος της θεατρικής ομάδας «No name».

Η μακρόχρονη εργασία της ως εκπαιδευτικός και σύμβουλος σε γραφεία ΓΡΑΣΕΠ, η διοργάνωση συνεδρίων για τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας καθώς και η εθελοντική ενασχόλησή της από το 2012 ως αρχηγός αποστολών στο εξωτερικό σε προγράμματα της Διεθνούς μη κερδοσκοπικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων- CISV International– αναγνωρισμένη από την UNESCO, της έχουν προσφέρει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και εμψύχωση ομάδων.

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου