Ενθυμητής: Στέβη Μπασιάκου


Η Στέβη Μπασιάκου ασχολείται με τον χορό εδώ και 25 χρόνια περνώντας σταδιακά από τους παραδοσιακούς χορούς και το κλασσικό μπαλέτο, στο φλαμένγκο (Spanish Dance Society), τους λάτιν χορούς (International Dance TeachersassociationIDTA) και το αργεντίνικο τάνγκο. Ξεκίνησε σεμινάρια εκπαίδευσης στη Χοροκινητική Θεραπεία (Dance Movement Therapy-Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας) και συμμετείχε σε «κλειστές» ομάδες για 2 χρόνια, ώσπου την κέρδισε η Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης έκφρασης (Association Danse Rythme Lien Social et TherapieDRLST). Ένωσε έτσι την αγάπη της για το χορό και τη ψυχολογία με την επιθυμία της να προσφέρει και σε άλλους τις θεραπευτικές ιδιότητες που βρήκε η ίδια στο σώμα, το νου και τη ψυχή, μέσα από τη χαρά όχι μόνο της κίνησης αλλά και του μοιράσματος με την ομάδα. Εκπόνησε πρωτότυπη ερευνητική εργασία -με πρακτική άσκηση σε «κλειστή» ομάδα εκπαιδευτικών – και θέμα την διερεύνηση της επίδρασης της Χορορυθμικής-μέσω Πρωτογόνης Έκφρασης, στη φωνή, στην αυτοεκτίμηση και τη διδακτική αποδοτικότητά τους.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αφρικανικών κρουστών (jebe), φωνητικής, σωματικού θεάτρου, σεμινάρια δραματοθεραπείας, (ΑΙΩΝ), Αυτοσχεδιασμού (Improvibe), θεατρικής δημιουργίας (Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση) και υπήρξε μέλος της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας «No name» (συμμετοχή στην θεατρική παράσταση: «Νύχτες Κωμωδίας»).

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νικης) καθώς και Συμβουλευτική & Επαγγελματικό προσανατολισμό (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Εργάστηκε ως σύμβουλος σε γραφεία Συμβουλευτικής μαθητών και γονέων σε Γλυφάδα και Ν. Σμύρνη.

Η μακρόχρονη εμπειρία της ως εκπαιδευτικός και ως σύμβουλος, η διοργάνωση συνεδρίων για τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας καθώς και η εθελοντική ενασχόλησή της ως αρχηγός αποστολών στο εξωτερικό σε προγράμματα της Διεθνούς μη κερδοσκοπικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης θερινών Κατασκηνώσεων- CISV International– (αναγνωρισμένη από την UNESCO), της έχουν προσφέρει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και εμψύχωση ομάδων.

Το 2019 είχε τη χαρά και την τιμή να ξεκινήσει συνεργασία με την Αγαποκοινότητα ως χοροθεραπεύτρια, με όμορφες συναντήσεις καρδιάς. Από τότε, παραμένει πιστό μέλος αυτής της οικογένειας.

 

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου