Εσύ είσαι ο θεραπευτής

Εσύ είσαι ο/η θεραπευτής!

Ό, τι ψάχνεις έξω από σένα, είναι ένα απλό δείγμα του τι ακριβώς αναζητάς να αφυπνίσεις μέσα σου.

Όταν εμφανίζεται μία δυσλειτουργία στο σώμα σου, ακόμη κι αν έχει το όνομα μιας βαριάς σοβαρής ασθένειας, ήρθε η ώρα να αλλάξεις κάτι. Είναι ο τρόπος που το σώμα σου αποφασίζει να σου (υπο)δείξει που ακριβώς χρειάζεται να στραφείς τώρα. Είναι ο καλύτερός σου σύμβουλος και μπορείς τώρα να τον εμπιστευτείς.

Αυτήν την περίοδο στον κόσμο μας, μόλις συνειδητοποιήσεις τη δυσλειτουργία, έχεις 2 βασικές επιλογές: Η μία είναι να στραφείς εντός και η άλλη να στραφείς εκτός.

1} Αν πάρεις την απόφαση να στραφείς εντός και γνωρίζεις το σώμα σου και αν οι συνήθειες στην καθημερινότητά σου είναι συνειδητές, τότε απλώς δοκιμάζεις να αντικαταστήσεις κάποιες από τις παλιές συνήθειες με νέες και πολύ γρήγορα θα βρεις τον τρόπο να ισορροπήσεις ξανά.

(*Με τη λέξη “συνήθειες” παραπάνω εννοούμε το σύνολο των μικρών και μεγάλων συνηθειών στην καθημερινότητά σου και όχι μόνο τις διατροφικές.)

Αν πάλι η ημέρα κυλάει γρήγορα για σένα, δεν είναι μέχρι τώρα συνειδητή και αποφασίζεις να στραφείς εντός, λόγω της δυσλειτουργίας (πόνου, ασθένειας) που μόλις εμφανίστηκε, υπάρχουν αρκετοί θεραπευτές γύρω σου και αν είσαι αποφασισμένος/η θα βρεις τον/την κατάλληλο/η για σένα. Οι θεραπευτές αυτοί (είτε έχουν σπουδάσει ιατρική είτε όχι) εργάζονται καθημερινά με τον δικό τους εσωτερικό κόσμο και είναι οι θεραπευτές της Νέας Εποχής. Μπορείς να τους αναγνωρίσεις εύκολα καθώς έχουν κοινά χαρακτηριστικά:

Έχουν την ικανότητα να σε βλέπουν ήδη θεραπευμένο και όχι ασθενή και σου υπενθυμίζουν απλούς τρόπους για την καθημερινή σου αυτό-θεραπεία και αυτό-βελτίωση.

Θεωρούν εσένα τον μεγαλύτερο θεραπευτή του εαυτού σου και όχι απλώς “δικό τους” θεραπευόμενο.

Μετά από κάθε συνάντηση με έναν τέτοιον θεραπευτή νιώθεις πιο δυνατός/ή. Η συνειδητότητά σου έχει επεκταθεί και το ενεργειακό σου πεδίο δονείται υψηλότερα. Θυμάσαι πως είναι να αγαπάς τον εαυτό σου καθώς ο θεραπευτής ενεργοποίησε το κέντρο της καρδιάς σου και τώρα έχεις την ευθύνη να το διατηρήσεις ενεργοποιημένο και να ξανασυνδεθείς και με το σώμα σου.

2} Αν αποφασίσεις να στραφείς εκτός, είναι πολλά τα φάρμακα (χημικά) ακόμη σε αυτόν τον κόσμο και πολλοί ακόμη οι θεραπευτές που είναι αυθεντίες στον τομέα τους και μόνο σε αυτόν. Αν συναντήσεις κάποιον αυτής της κατηγορίας θεραπευτή, θα σε στρέψει έξω από σένα καθώς δεν έχει πίστη στη δική σου δύναμη. Δεν είναι σε θέση να δει το Φως μέσα σου καθώς (παρ’ όλες τις σπουδές), ίσως να μην έχει ακόμη δει το δικό του. Μετά από κάθε τέτοια συνάντηση νιώθεις μικρότερος, αδύναμος (ασθενής) και φοβισμένος για το τι μπορεί να σου συμβεί αν δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες. Για τον λόγο αυτό, πιθανόν να επισκεφτείς και άλλον (για 2η γνώμη) και σίγουρα είσαι λίγο πιο μακριά από τη συνειδητοποίηση και αποδοχή της δικής σου θεραπευτικής δύναμης.

Εσύ είσαι όμως ο καλύτερος θεραπευτής του εαυτού σου και κάθε ασθένεια πιθανόν να είναι η αρχή της διαδικασίας θεραπείας σου και μια καλή αφορμή της αφύπνιση της δικής σου θεραπευτικής δύναμης.

Οι υπόλοιποι θεραπευτές είμαστε εδώ και θα σε περιμένουμε αν αποφασίσεις να έρθεις, να προετοιμάσουμε μαζί αυτή τη Νέα Γη.

 

*Ειρήνη Τσιρίδου*

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου