Σώμα

Πόσες να είναι οι σκέψεις σου που το έχουν θρέψει με ενοχές;
Πόσες να είναι λέξεις σου που το έχουν ποτίσει με τύψεις;
Πόσες να είναι οι πράξεις σου που του έδειχναν πως δεν το αγαπάς;

Δεν πειράζει όμως… Δεν είναι ποτέ αργά… Είναι πολύ δυνατό το σώμα σου… Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να αντέχει στον χρόνο κι ελίσσεται κατάλληλα σε όλες τις συνθήκες.

Σκέψεις – Λέξεις – Πράξεις

Είναι ο συνδυασμός τους που δίνει το ξεκάθαρο μήνυμα. Και όταν ο συνδυασμός τους είναι συντονισμένος, τότε θαύματα μπορούν να συμβούν. Οι χειρότερες ασθένειες να θεραπευτούν, ο πιο δύσκολος πόνος να απαλύνει, οι πιο “αδύνατες” (κατά το νου) κινήσεις να γίνουν εφικτές.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς ή θα πεις: “Δεν έπρεπε να το φάω αυτό τώρα”, θυμήσου: “Όλα πάντα είναι σωστά και για να το έφαγες σημαίνει πως το σώμα σου το ήθελε, το χρειάζονταν. Αναρωτήθηκες αν αυτή η λιπαρή ή ανθυγιεινή για το νου σου τροφή, είναι ένας τρόπος γείωσης για το σώμα σου; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη βρίσκει άλλον τρόπο να διαχειριστεί τις νέες ενέργειες που υπάρχουν στη Γη και να είναι ο τρόπος του για να σταθεροποιείται.”

Την επόμενη φορά που θα αρρωστήσεις ή θα το κουράσεις με τις πράξεις σου παρά πολύ, θυμήσου: “Είναι το ίδιο το σώμα σου που σε ωθεί κάποιες φορές στα άκρα. Είναι που θέλει να γνωρίζεις τα όριά σου και για να γίνει αυτό χρειάζεται να βγαίνεις που και που από τα όρια. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος επανενεργοποίησης όλων σου των αισθήσεων. Θυμήσου κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι έχοντας περάσει από πυρετό πριν. Είναι όλα διαφορετικά. Είναι όλα πιο έντονα. Είναι όλα από την αρχή ξανά. Κι ένας υπέροχος τρόπος και μαγική ευκαιρία να αλλάζεις συνήθειες.

Αν ακούσουμε λοιπόν προσεκτικά το σώμα, θα διακρίνουμε να μας λέει:
“Δε χρειάζομαι δίαιτες και ειδικές ασκήσεις …
Εμπιστοσύνη ζητώ και ξέρω τι να κάνω.”

Με Αγάπη Ειρήνη Τσιρίδου