Φροντίζω-Γυμνάζω τον Εαυτό μου με την Βούλα Μαστρογιάννη

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε διακοπές. Θέλεις να χαρείς τη φύση ,τη θάλασσα,να ξεκουραστείς και να φροντίσεις τον εαυτό σου σωματικά , ψυχικά και πνευματικά.

Πόσες φορές έχεις περπατήσει στην θάλασσα ..και το σώμα ανέπνευσε και ο νους καθάρισε;

Με αυτή την σκέψη και την ενέργεια εμπνεύστηκα στην φετινή αγαποκοινότητα να ξεκινάμε κάθε πρωί την μέρα μας στην παραλία. Να κάνουμε μερικές αναπνοές μπροστά στην θάλασσα και κάτω από τον ήλιο. Στην συνέχεια λίγο ζέσταμα στο σώμα με κινητικές διατάσεις για να ενεργοποιηθεί. Ύστερα ένα ήπιο jogging στην αμμουδιά για μερικά λεπτά. Αποδεδειγμένα το περπάτημα , το jogging και το τρέξιμο βοηθούν τον εγκέφαλο να απελευθερώσει ενδορφίνες , τις ορμόνες τις ευτυχίας και να αισθανθούμε ένα είδος ευδαιμονίας. Επίσης οι συγκεκριμένες μορφές άσκησεις βοηθούν στη μείωση του στρες, στην απώλεια βάρους και στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Το πρόγραμμα μας θα συνεχίσει με μερικές ασκήσεις υπό την μορφή παιχνιδιού από όρθια και καθιστή θέση οι οποίες θα προσφέρουν τόνωση και ενδυνάμωση στο σώμα μας. Ασκήσεις με το βάρος του σώματος , με διάφορα props ή συνασκήσεις με την παρέα σας.

Στο τέλος ένα δεκάλεπτο διατατικών ασκήσεων θα μας προσφέρει ευλιγισία και χαλάρωση στο σώμα.

Αν λοιπόν είσαι ένας άνθρωπος που αγάπαει τον αθλητισμό- το “Φροντίζω-Γυμνάζω τον Εαυτό μου” θα σου ταιριάξει πολύ.

Αν πάλι δεν γυμνάζεσαι και σκέφτεσαι να εντάξεις την άσκηση στην ζωή σου το summer fit θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις το σώμα σου και να κάνεις ένα σημαντικό βήμα στην υγεία σου.

Αν πάντα έβλεπες κάποιους τρελούς τύπους να γυμνάζονται στην παραλία και σου φαινόταν περίεργο αλλά θα ήθελες να το δοκιμάσεις!
Έλα να το ζήσουμε παρέα !

Όποιος και να είσαι, μικρός ή μεγάλος, αρχάριος ή προχωρημένος το “Φροντίζω-Γυμνάζω τον Εαυτό μου” είναι κατάλληλο για όλους και εύχομαι αυτή η 6ήμερη εμπειρία να είναι η αφορμή να αγαπήσεις τη γυμναστική όχι σαν μορφή πόνου αλλά ως μορφή φροντίδας και αγάπης προς εσένα.

Ίσως πάρεις μερικές ιδέες για τις επόμενες διακοπές σου ή είναι μία νέα υπέροχη αρχή που θα κάνεις με το σώμα σου.

Με αγάπη !

Σε περιμένω

Παρασκευή (Βούλα ) Μαστρογιάννη

Περισσότερα για την Βούλα Μαστρογιάννη μπορείτε να βρείτε στην ενότητα “Ενθυμητές” στη σελίδα μας:

Ενθυμητές

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου