Σεμινάριο γνωριμίας με τα Ιαπωνικά τύμπανα Τάικο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΑΙΚΟ

 

Ελάτε να Γελάσουμε, να Ιδρώσουμε, να Συντονιστούμε…

Taiko είναι τα εντυπωσιακά Κρουστά που έγιναν γνωστά παγκοσμίως από το συγκρότημα KODO.

Θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση των αναζωογονητικών δονήσεων αυτών των τυμπάνων και να βιώσουμε το προκλητικό, ενεργητικό και δυναμικό “Ad Lib” στυλ του Τaiko από την περιοχή Hokuriku στην Δυτική ακτή της Ιαπωνίας – φημισμένη ως το «φυτώριο του Τaiko» αφού από εκεί ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο κύμα συγκροτημάτων Taiko την δεκαετία του 1960.

Συγγενεύοντας με τις πολεμικές τέχνες, το TAIKO DO είναι μία μαθητεία η οποία απαιτεί πειθαρχημένη εξάσκηση, αντοχή, πνευματική επαγρύπνηση και συγκέντρωση. Είναι αθλητικό και συγχρόνως πολύ διασκεδαστικό.

Το να μαθαίνεις Τaiko είναι σαν να μαθαίνεις μια καινούργια γλώσσα, όμως δεν είναι μόνο η εκμάθηση των ρυθμών, το πώς να χτυπάς το τύμπανο, πώς να κρατάς το τέμπο ή πώς να κρατάς μια ωραία στάση – είναι πολλά περισσότερα…

  ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

* Τελείως αρχάριους – με λίγη ή και καθόλου εμπειρία στην μουσική.

* Ντράμερς ή μουσικούς που παίζουν κρουστά και επιθυμούν να γνωρίσουν ένα διαφορετικό στυλ παιξίματος.

* Χορευτές, εξασκούμενους σε Πολεμικές Τέχνες της ανατολής και γενικά όποιον χαίρεται τον ρυθμό, και ενδιαφέρεται για τον Ιαπωνικό πολιτισμό.

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Ζέσταμα-διατάσεις, Τεχνική-στάση, Ασκήσεις ρυθμολογίας στο τύμπανο/στο σώμα, Kuchi shōga: τραγούδισμα με συγκεκριμένες συλλαβές των ασκήσεων-κομματιών που πρόκειται να παίξουμε, Κινησιολογία, Απόσπασμα σύνθεσης του sensei Kurumaya Masaaki και/ή της sensei Liz Walters.

 

Τα όργανα για τα μαθήματα παρέχονται από εμάς.

 Φοράμε μια άνετη φόρμα-παντελόνι και αντίστοιχα παπούτσια.

“Δημιούργησα τους Atene Daiko και ξεκίνησα να διδάσκω το Taiko σκοπεύοντας να φέρω σε επαφή τους ανθρώπους γύρω μου με αυτό το τρόπο παιξίματος των τυμπάνων που είναι ο πιο ολιστικός από όσους γνωρίζω, με ένα πολύ βαθύ και ευρύ υπόβαθρο και ήθος που απευθύνεται στο κεφάλι, στην καρδιά και στα άκρα μας”.

Συγκρότημα Atene Daiko – Τα Τύμπανα του Ήλιου:

https://www.facebook.com/atenadaiko?fref=ts  

Ενδεικτικά βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=ElbfAFkPupo

https://youtu.be/MK2w_4XrP9s

 Συντονίζει ο Νίκος Σουλιώτης
Βιογραφικό του Νίκου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ: 
https://lovecommunity.gr/enthimites/nikos-souliotis/

 

 

 

 

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου