4ήμερη Γιορτή Πρωτοχρονιάς με την Αγαποκοινότητα

4ήμερη Γιορτή Πρωτοχρονιάς με την Αγαποκοινότητα

29 Δεκεμβρίου 2018 – 1 Ιανουαρίου 2019

 

 

Γιορτινές ημέρες και Πρωτοχρονιά σε μια Αγαποκοινότητα, σαν μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια για 24 από εμάς!

Ελάτε να ζήσουμε 4 ιδιαίτερες ημέρες με πολλή χαρά, αγάπη, ζεστασιά με ξεχωριστές ομαδικές δραστηριότητες και αυτή τη φορά όπως:

Άσκηση με BodyART Yin & Yang, «Εμπειρίες & Παιχνίδια Γέλιου», Ηχοαπελευθέρωση με Gong και άλλους ιερούς ήχους, Σεμινάριο Περμακουλτούρας, Περιπάτους Σιωπής στη φύση, Διαλογισμούς όπως Theta Healing, εστιασμένους στην αλλαγή του χρόνου, εκδρομή σε υπέροχη κοντινή λίμνη (Τσιβλού), κιθαροτράγουδα για τα βράδια με μάθημα χορού (αν έρθει ο Γιάννης) και ό, τι άλλο μαζί αποφασίσουμε!

Όλα σε έναν υπέροχο τόπο! Το Regreen στη Σελιάνα Αχαίας.

 Ένα Οικοπολιτιστικό κέντρο κι ένα ενεργό αγρόκτημα Περμακουλτούρας, φυσικό θεραπευτικό κέντρο θα το λέγαμε χωρίς υπερβολή, με πέτρινα παραδοσιακά δωμάτια “άλλης εποχής” διακοσμημένα με αγάπη και μεράκι.

 

Η πρόθεσή μας όπως πάντα είναι να έρθουμε σε επαφή και σύνδεση με τη φύση αφού πιστεύουμε ότι η Φύση είναι ο απόλυτος Δάσκαλος, Μητέρα και Θεραπευτής.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας εδώ θα γνωρίσουμε την ιδέα της ζωής σε κοινότητα, όπου όλοι, συμμετέχοντες, κάτοικοι του κέντρου, φίλοι, εθελοντές και ζωάκια μοιραζόμαστε τον χώρο. Μοιραζόμαστε τη κουζίνα, τους χώρους δραστηριοτήτων, το φαγητό, τα δωμάτια και γινόμαστε οικογένεια. Ως μέλη αυτής της οικογένειας σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε λίγα μικρά καθήκοντα, να κλείνετε τα φώτα στα δωμάτια, να φροντίζετε το τζάκι σας, να κάνετε οικονομία στο νερό, να χρησιμοποιήσετε βιοδιασπώμενα φυσικά καλλυντικά που θα υπάρχουν, να είστε προσεκτικοί στο διαχωρισμό των υπολειμμάτων της τροφής και τα σκουπίδια σας, να δοκιμάσετε τις οικολογικές μας τουαλέτες και γενικότερα να αναπτύξετε συνειδητότητα στη συνύπαρξή σας με τους άλλους αλλά και στο γαλήνιο, πλούσιο φυσικό περιβάλλον που θα μας περιβάλει.

 

 

Η συνεισφορά για τη συμμετοχή στην Πρωτοχρονιάτικη Αγαποκοινότητα είναι 280€/άτομο.

Συμπεριλαμβάνει:

-Συμμετοχή σε ΟΛΕΣ τις παρακάτω δραστηριότητες.

-Τη Διαμονή μας (3 διανυκτερεύσεις) στον υπέροχο παραδοσιακό ξενώνα του Regreen σε 3κλινα-4κλινα-5κλινα δωμάτια και μεζονέτα. Με μονά κρεβάτια (και λίγα διπλά) (βλέπε στον σύνδεσμο: http://re-green.gr/the-guest-house/),

-Πλήρη Διατροφή (3 οικολογικά χορτοφαγικά γεύματα/μέρα) με προιόντα κυρίως του αγροκτήματος αλλά και της γύρω περιοχής και εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ιδιαίτερα προσεγμένο,

-Τη μεταφορά μας με το χαρούμενο πούλμαν της Αγαποκοινότητας.

 

 

Αυτή την Πρωτοχρονιά επιλέγουμε να βιώσουμε την Αγαποκοινότητα με τις εξής δραστηριότητες:

 •  BodyART Yin/Yang με την Ειρήνη Τσιρίδου

«Επιλέξαμε να γίνουν 2 μαθήματα στην υπέροχη αίθουσα Maloca του Regreen.

Στο 1o θα συνδεθούμε με την αρσενική (yang) όψη του εαυτού μας και θα την εκφράσουμε με ειδικές αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις της μεθόδου BodyART σε συνεχόμενη ροή και κίνηση.

Στο 2ο, θα δούμε πως είναι η άλλη, η πιο στατική, δεκτική, θηλυκή (yin) πλευρά μας. Θα γνωρίσουμε το σώμα μας μέσω απλών τεχνικών και του Qi-Gong και θα εκπαιδεύσουμε το νου μας στη «μη δράση».

Και τα 2 μαθήματα θα ολοκληρωθούν με βαθιά χαλάρωση / διαλογισμό όπου θα εναρμονίσουμε συνειδητά όλα μας τα σώματα (φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό, αιθερικό). Θα νιώσουμε πως είναι να είμαστε απλά «δοχεία» της κοσμικής ενέργειας και γέφυρες που συνδέουν τον Ουρανό με τη Γη, τον Πατέρα και τη Μητέρα μέσα μας» γράφει η Ειρήνη.

Βιογραφικό: https://lovecommunity.gr/enthimites/eirini-tsiridou/

 

 • Υπέρλαμπρο Gong για Θεραπεία και Εμφώτιση με τον Αργύρη Μουτσιόπουλο

«Μια ολοκληρωμένη βαθιά απελευθερωτική θεραπεία, μέσω έκφρασης του σώματος και της φωνής μας, αλλά και με τη βοήθεια διάφορων ιερών ήχων όπως το Gong, ηχογαβάθες, σαμάνικο τύμπανο..» γράφει ο Αργύρης.

Βιογραφικό: https://lovecommunity.gr/enthimites/argyris-moutsiopoulos/

 

 • Εισαγωγή στη Περμακουλτούρα και tour στη Φάρμα του Re-Green από τον Χρήστο και τη Φλέρυ

«Η Περμακουτούρα δείχνει έναν τρόπο για να ζήσουμε μια συνειδητή ζωή. Ακολουθεί ένα οικολογικό σχεδιαστικό σύστημα, που ενσωματώνει και λαμβάνει υπόψη όλα τα “συστατικά” του οικοσυστήματος σε μια ολιστική προσέγγιση που οδηγεί σε ένα ανανεωτικό και βιώσιμο μοντέλο ζωής. Μας ενδιαφέρει οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν αυτό το σύστημα και τις ηθικές αρχές που ακολουθούμε ώστε να συμβάλλουμε στην αναγέννηση της Γης» γράφουν ο Χρήστος και η Φλέρυ.

 

 • Εμπειρία & Παιχνίδια γέλιου με την Ελένη Κοντοράβδη

«Στα 2 βιωματικά σεμινάρια/παιχνίδια που θα διεξαχθούν, θα βιώσουμε την μέθοδο «Laughter Experience» (Εμπειρία Γέλιου), η οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και ενεργοποιεί το συναίσθημα της χαράς.

Μια δραστηριότητα, στην οποία, συντονιζόμαστε και λειτουργούμε ως ομάδα, όπου μέσα από την κίνηση, την θετική σκέψη  και τις διαφραγματικές αναπνοές, ενεργοποιείται το γέλιο και ερχόμαστε, τόσο σε επαφή με το παιδί μέσα μας, όσο και με τους άλλους γύρω μας.

Στα παιχνίδια γέλιου γελάμε φυσικά και αυθόρμητα, ξεκινώντας το γέλιο με σωματική άσκηση.

Συμμετέχουμε σε παιχνίδια αλληλεπίδρασης, αερόβιες ασκήσεις & stretching, ασκήσεις εμπιστοσύνης, ομαδικότητας και σύνδεσης.

Το γέλιο κατά επιλογή, δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να απελευθερώνουν με ασφάλεια την ένταση που νιώθουν με λόγια, εκφράσεις και ενέργειες» γράφει η Ελένη.

Βιογραφικό: https://lovecommunity.gr/enthimites/eleni-kontoravdi/

 

 • Βόλτες και Περπατήματα

-Καταρράκτης Ποταμού Κριού

Το πιο κοντινό φυσικό αξιοθέατο είναι ο ποταμός Κριός με τον Καταρράκτη του, που τρέχει αδιάκοπα και ευλογημένα όλο τον χρόνο. Θα τον επισκεφτούμε για να τον δούμε να αφρίζει και να πετάει δροσοσταλίδες. Αν και μόλις 20 λεπτά από το Re-Green είναι μια μικρή περιπέτεια για να φτάσεις να τον αντικρίσεις, όπως αξίζει στα ιερά μυστικά της Φύσης.

-Στην Πηγή

Περπάτημα για όλους διάρκειας 1 ώρας μέχρι τη Πηγή. Ένα πανέμορφο περπάτημα ενώ τριγύρω τρέχουν κελαρυστά ρυάκια και ποταμάκια μέχρι να φτάσουμε στο πανέμορφο φυσικό γλυπτό με συστατικά τον χρόνο, τον βράχο και το νερό.

Απαραίτητα αδιάβροχα μποτάκια κι ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια.

 

 • Ατμοθεραπεία Τεμασκάλ (καιρού επιτρέποντος)

To temazcal ή το σπίτι της θερμότητας είναι ένα είδος σάουνας που ξεκίνησε από Αυτόχθονες λαούς στην Κεντρική Αμερική. Η λέξη Temazcal σημαίνει “το σπίτι της θερμότητας”. Χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το σώμα μετά την άσκηση, για την θεραπεία από ασθένειες και την γενικότερη βελτίωση της υγείας. Στο Re-Green το temazcal είναι κατασκευασμένο με φυσικά υλικά και με τεχνική φυσικής δόμησης. Για την λειτουργία του απαιτούνται αρκετές ώρες προετοιμασία. Προϋπόθεση για τη δραστηριότητα αυτή είναι συμμετοχή 7μινιμουμ ατόμων και φυσικά να το επιτρέπει ο καιρός (βροχή, χιόνι).

 

 • Διαλογισμός “Συνειδητότητα και Υλοποίηση Αφθονίας και Πλούτου μέσα στη Νέα Χρονιά”, με τη Μαρία Καραγιάννη

«Παραμονή Πρωτοχρονιάς! Η πιο μαγική βραδιά του Χρόνου! Αποχαιρετάμε με Ευγνωμοσύνη την Παλιά Χρονιά και υποδεχόμαστε με όνειρα και προσδοκίες την Καινούρια! Η σημαντικότερη και πιο προνομιακή στιγμή για απελευθέρωση αισθημάτων έλλειψης και περιορισμού. Δικαιούμαστε ΟΛΟΙ να την υποδεχθούμε, με το δώρο του Θαύματος, μιας ολοκαίνουριας, απεριόριστης συνειδητότητας! Με το Διαλογισμό “Συνειδητότητα και Υλοποίηση Αφθονίας και Πλούτου μέσα στη Νέα Χρονιά”, από την ενθυμήτρια της Αγαποκοινότητας Μαρία Καραγιάννη, αποχαιρετούμε το παλιό και δίνουμε θέση στο καινούριο! Διευρύνουμε τη συνειδητότητα της Αφθονίας μας και υλοποιούμε Πλούτο και κάθε μας επιθυμία, μεταμορφώνοντας την πραγματικότητα μας» γράφει η Μαρία.

Βιογραφικό: https://lovecommunity.gr/enthimites/maria-karayanni/

 

 •  Εκδρομή στη λίμνη Τσιβλού

 

 • Κιθαροτράγουδα και ανάταση ψυχής με μάθημα χορού (αν έρθει ο Γιάννης..)

Φωτό από προηγούμενη δράση της Αγαποκοινότητας

 

 • Άλλες ομαδικές δραστηριότητες που θα αποφασίζει η ομάδα για τον ελεύθερο χρόνο μας!

 

Σημαντικές Πληροφορίες:

 

 1. Η μεταφορά μας θα γίνει με το χαρούμενο πούλμαν της Αγαποκοινότητας με επιβίβαση από: Πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο/ θέατρο Περοκέ) συναντιόμαστε 7:30, αναχωρούμε στις 08:00 το πρωί του Σαββάτου 29 του Δεκέμβρη.

ή

Χαϊδάρι στο παλατάκι (Goody’s) στις 08:15.

 1. Η επιστροφή μας την Τρίτη 1η του μήνα, 1η του χρόνου, περίπου στις 22:00 στα σπίτια μας ανανεωμένοι κι έτοιμοι για όλα τα θαύματα που η νέα χρονιά για εμάς έχει φέρει.
 2.  Η θέση κατοχυρώνεται με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής και την καταβολή ποσού 80€ σε 3 εργάσιμες ημέρες στον παρακάτω λογαριασμό της Πειραιώς:

GR24 0172 0460 0050 4605 9652 743

ΜΟΥΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 

(Αν περάσουν οι 3 ημέρες, μπαίνετε σε λίστα αναμονής.)

4. Μπορούμε να επιλέξουμε την παρέα μας να είναι μαζί μας στο δωμάτιο στην παρακάτω φόρμα δήλωσης συμμετοχής και χρειαζόμαστε 1 φόρμα ξεχωριστά για κάθε άτομο.

5. Τηρείτε αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τις θέσεις αλλά και λίστα αναμονής όταν αυτές καλυφθούν (για την περίπτωση ακυρώσεων).

7. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 24.

 1. Το φαγητό:

Τρία υπέροχα χορτοφαγικά γεύματα τη μέρα (Μόνο την πρώτη ημέρα, θα έχουμε μόνο βραδινό).

Πλούσιο πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό γεύμα όπως και ειδικό εορταστικό μενού για την παραμονή πρωτοχρονιάς.
Η κουζίνα του Regreen, συμβαδίζει με την φιλοσοφία της αυτάρκειας και της αειφορίας, με φρέσκα λαχανικά και φρούτα από τον κήπο του Re-green καλλιεργημένα με κύριο συστατικό την αγάπη και την φροντίδα. Αυθεντικές αλλά και παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις θα μας προσφέρουν καθαρά, θεραπευτικά και πεντανόστιμα γεύματα. Κορυφαία εμπειρία, η πίτσα στον ξυλόφουρνο του κήπου με γαρνίρισμα της επιλογής σας που συνοδεύεται από παζάρι χειροποίητων προϊόντων από την κοινότητα καλών γειτόνων της Σελιάνας.»

 1. Το Re-Green

«Είναι ένα Οικοπολιτιστικό κέντρο και ένα ενεργό αγρόκτημα Περμακουλτούρας που βρίσκεται στην ορεινή ύπαιθρο, στη Σελιάνα. Ένα γραφικό χωριό στην ορεινή Αχαϊα, που περιβάλλεται από κατάφυτα βουνά ανάμεσα από τον Χελμό και τη Ζήρεια με πολλά τρεχούμενα νερά και με μεγάλης βιοποικιλότητας φύση.

Είναι το εγχείρημα ενός ζευγαριού που εγκατέλειψε συνειδητά την ταραχώδη ζωή της πόλης, με σκοπό να φτιάξει μια ζωή εμπιστοσύνης, αγάπης και φροντίδας για τη Γη. κι έχει σαν στόχο να εφαρμόσει και να βιώσει τη δύναμη της Πράσινης ζωής.

“Ξανα-πρασινίζω” δηλαδή Re-Green, Ξανα-χρησιμοποιώ (re-use) και Ανα-Κυκλώνω (re-cycle), Μειώνω τα σκουπίδια (reduse), Αρνούμαι κατά πρώτο λόγο (refuse), Επι-διορθώνω (repair), Επανεξετάζω (rethink), Ξανα-γράφω τους κανόνες (rewrite),  Επανεφευρίσκω τη Ζωή (re-invent)!

Re-Green σημαίνει να Αναλάβω την ευθύνη και να Απλοποιήσω.»

Γράφουν οι ίδιοι και συνεχίζουν:

«Η πρόθεση μας εδώ στο Re-Green είναι να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους, τα θαύματα που συνέβησαν στη δική μας ζωή όπως η αναστροφή σοβαρών ζητημάτων υγείας, η αναγέννηση του σώματος και του πνεύματος, η μάθηση πώς να καλλιεργούμε το φαγητό μας, να οικοδομήσουμε τα δικά μας καταφύγια, να φτιάξουμε τα δικά μας θεραπευτικά σκευάσματα και προϊόντα φροντίδας, να φτιάξουμε χώμα, να συλλέγουμε νερό, να εξοικονομούμε ενέργεια και πολλά άλλα.

Ονειρευτήκαμε αυτό το μέρος να είναι ένας τόπος θεραπείας, σύνδεσης με τη Γη και το Πνεύμα.»

 

Και πάλι με την υποστήριξη της Εναλλακτικής Ατζέντας  όπως και της Αυτεπίγνωσης .

 

Θα σας δούμε σύντομα ..

Έως τότε… Χαρείτε..

Συν-δημιουργούν και Συντονίζουν:


Αργύρης Μουτσιόπουλος, Ειρήνη Τσιρίδου

&

η Αγαποκοινότητα

Website: https://lovecommunity.gr

E-mail: info@lovecommunity.gr

Tel: 6946-378029

Fb Page: https://www.facebook.com/agapokoinotita/

 

Συντονίσου με την Αγαποκοινότητα!

Έλα να σου θυμίσουμε και να μας θυμίσεις, πως είναι να ζεις στο Φως σου και σε απόλυτη αρμονία με όλους και όλα γύρω σου! Αργύρης Μουτσιόπουλος & Ειρήνη Τσιρίδου